Gå til hoved-indhold
Hvis båden er lappet sammen af appelsinkasser, skal den hæves hurtigt, de holder ikke længe. Foto: Jesper SommerUdstyr
Hvis båden er lappet sammen af appelsinkasser, skal den hæves hurtigt, de holder ikke længe. Foto: Jesper Sommer

Endnu en kandidat til årets vrag 2012

OPDATERET: Jesper Sommer har også været en tur på havnen, i dette tilfælde Skovshoved. Og det han fandt der, må vel kaldes en eksbåd. Vi har talt med havnefoged Jesper Tjott.

Af katrine bertelsen |

Jesper Sommer skriver:

Den 27. december var jeg på Skovshoved havn med mine to knægte, Jacob og Christopher. Her så vi nærmere på et ældre træskib, der har ligget i havnen længe. Når man kom tæt på, lignede det noget, der var forsøgt vedligeholdt med materiale fra gamle appelsinkasser.

Jeg sagde. - Det skib tør jeg ikke gå om bord på, og jeg holdt et "belærende foredrag" om skippers ansvar for at skibet var sødygtigt.

Nu er jeg jo typen der elsker at få ret, og som det fremgår af billedet fra den 6. januar – var skuden næppe sødygtig.
Synd for et ellers spændende fartøj, at ende på den måde.

Hvem skal betale for at få den væk?

Jesper Tjott, der er havnefoged i Skovshoved Havn, fortæller at ham bekendt har den sunkne båd netop skiftet ejer, og det måske var en dårlig pumpe der svigtede.

Med hensyn til hvem der skal fjerne den og betale for det, er det sådan, at alle skal have en ansvarsforsikring, og det er forsikringen, der skal betale for at få den fjernet.

- Ejerne har pligt til selv at skaffe sig af med den, men i ”worst case scenario” kan det selvfølgelig ende på mit bord, og så rejser vi krav overfor forsikringen, fortæller Jesper Tjott.

Årets vrag 2012

Har du også fundet et vrag, der kunne kandidere til årets vrag 2012. Så send os en mail på katrine@minbaad.dk eller troels@minbaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader