Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danmark Rundt på Indersiden - bagbord rundt.

Carbon3 sejler Dannmark Rundt kl. 13 i dag - 634 sømil

Danmark Rundt på Indersiden skal sejles på under 66 timer, hvis der skal være ny rekord. Holdet håber at undgå vindstille mod Bornholm og 17 m/sek. i morgen. 50 timer er en realistisk tid.

Af Troels Lykke |

Carbon3 holdet sejler klokken 13 i dag. Det gælder den prestigefulde rekord Danmark Rundt inshore, arrangeret af Kongelig Dansk Yacht Klub.
 
Holdet har siden foråret kigget efter et vejrvindue som kan muliggøre en rekord sejlads, og netop nu ser det ud til at komme de næste to døgn.
 
Holdet har de seneste døgn haft tæt kontakt med Tv2 vejret.

- Planen er stadig, at vi sejler i dag klokken 13. Vi har lige holdt møde. Vi håber stadig, at vi kan komme til Bornholm i dag, uden der skal være vindstille på vej derover og så håber vi at vi undgår 15-17 m/sek. i morgen, siger Jonas Pedersen til minbaad.dk.

Start ved Lyø

Faaborg-holdet starter mellem Als og Lyø og der sejles Danmark Rundt på Indersiden om bagbord, først sejles til Bornholm.

Den 40 fods trimaran sejles af Jens og Eric Quorning og gasterne Jakob Groth, Jakob Frost, Søren Gitz og Kim Haugaard.

- Det er ikke helt optimale betingelser, men vi brænder for at få denne rekord og mener at disse betingelser vil muliggøre det, så vi har besluttet at gå efter det, siger Jonas Pedersen.

Dengang var det den 64 fods Nokia, der slog rekorden. I dag hedder båden X-One.

50 timer Danmark Rundt

- Da den forrige rekord blev sat blev der sejlet 620 sømil på 66 timer, vi skal sejle 634 sømil har vi regnet på, forklarer Jonas Pedersen.

Holdet har tidligere udtalt at de forventer at kunne sejle turen på 50 timer.

content-loader
content-loader
content-loader