Gå til hoved-indhold
Eric Quourning røg 40 smøger på turen og spiste to sandwich og to boller. - Det er jo Formel 1 uden komfort, siger han. Foto. Jonas Pedersen/Carbon3Kapsejlads
Eric Quourning røg 40 smøger på turen og spiste to sandwich og to boller. - Det er jo Formel 1 uden komfort, siger han. Foto. Jonas Pedersen/Carbon3

57 timer og 50 minutter Danmark Rundt – ny rekord

Flerskrogsbåden Carbon3, slog næsten ti timer af gammel rekord, der dog blev sat af en enkeltskrogsbåd. Næste mål er Danmark Rundt Offshore. Interview med Eric Quorning.

 

Af Troels Lykke |

I nat kom Carbon3 i mål i Danmark Rundt på Indersiden i tiden 57 timer, 50 minutter og 3 sekunder, med start og slut ud for Lyø ved Faaborg, da seks sejlere drønede rundt i de indre danske farvande.

Den gamle tid, sat af en større 64 fods båd, Nokia, lød på 66 timer, 10 minutter og 44 sekunder.

Turen gik fint og uden materiel eller personskade, men det var ikke det mest optimale rekordvejr, forklarer den 51-årige skipper, Eric Quorning, der kun sov tre timer på den 1.100 kilometer lange sejlads.

-Vi røg i et vindhul ved Gedser i en times tid og der var for lidt vind ved Bornholm og vinden drejede mod os da vi sejlede mod Øresund, det kostede nogle timer. Senere fra Grenå mod Lillebælt var der også 80 procents kryds og de elementer har gjort, at vi ikke kom ned på en omsejlingstid på 48 timer, som absolut er realistisk, ja faktisk kan den komme ned på 40 timer, siger Eric Quorning til minbaad.dk.

Farligt at tabe mand

Skipperen fortæller dog, at man fra Øresund og helt op til Læsø havde fuld knald på med op til 24 knob. Her var udfordringen stor, da der ved Anholt blæste op til 18 m/sek. og med meget stejle søer. Forhold, hvor man kunne tabe en mand eller kæntre i værste fald.

-Her betød et godt sømandsskab alt, det nytter ikke at komme i havn og mangle en mand, det var meget koncentreret sejlads, siger Eric Qournining, der styrede mest ellers var det lillebroderen, Jens Quorning, der styrede.

Begge er i sejlermiljøet kendte for, at sejle med fuldt tryk på grejet.

Vil sejle Danmark Rundt Offshore

Carbon3 går nu efter en ny Fyn rundt i rekord tid, og Danmark rundt offshore, hvor der sejles gennem Kielerkanalen og op langs Jyllands vestekyst for så at runde øerne én gang.

Øvrige sejlere om bord under rekorden var Søren Gitz-Johansen, Jakob Groth, Jakob Frost og Kim Haugaard.

Rekordhaverne: Fra venstre ses Søren, Eric, Kim, Jens, Jakob og Jakob.

Sådan sejler båden: http://video.minbaad.dk/?poditemid=15817

content-loader
content-loader
content-loader