Gå til hoved-indhold
Flemming Fjord, tv., udfordrer den regerende Ylva-mester Leif Pehrsson fra Bogense Sejlklub. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Flemming Fjord, tv., udfordrer den regerende Ylva-mester Leif Pehrsson fra Bogense Sejlklub. Foto: Troels Lykke

Rapkæftet verdensmester: Jeg vinder DM i Ylva

Men DM-guldet er optaget af Leif Pehrsson, der har vundet DM 8 gange. Det er tidligere X-99 verdensmester Flemming Fjord da ligeglad med.

Af Troels Lykke |

En ny energisk sejler i Ylva-klassen er den 57-årige Flemming Fjord, der nu er flyttet til Troense, hvor han har sin Ylva fra 1979 liggende. Båden gav han 213.000 kroner for og der er en del der skal fikses på båden. 

Til BådNyt på gaden siger han:

-Ylven er en smuk båd med gode drenge i klassen, derfor købte jeg en. Der er dog noget arbejde med den, da den havde osmose og er ved at blive sandblæst og vi får også nyt dækslayout på, vi må jo ikke sejle med genua men kun med fok til stævnerne. Selv syntes jeg også at genuaen var for hård at hale hjem for mandskabet og så var genuaen hård ved båd og rig, siger Flemming Fjord, der er en rapkæftet københavner.

I hvert fald nummer tre

Om at vinde DM i Kerteminde lyder det videre.

-I år skulle jeg gerne slå Leif Pehrsson til DM i år med 25 både, vi skal i hvert fald i top 3. Vi ved godt at Pehrsson er svær at slå, han har jo været snart 30 år i klassen, siger Flemming Fjord, der har vundet VM seks gange i X-99eren, der for længst er solgt.

Kun Bo Selko kom på tværs

Mens ordene falder, står Leif Pehrsson fra Bogense ved siden af os og smiler og er hel rolig. I Ylvaen, Den Røde Løber, har han nemlig vundet DM otte gange siden han startede i klassen i 1984. 

Han fik dog bank for et par år siden, da H-båds verdensmesteren Bo Selko satte sig ned og styrede en Roskilde-båd.

-Det er friskt at Flemming Fjord melder hårdt ud omkring DM, siger Leif Pehrsson om klassen der har omkring 55 aktive mandskaber.

Læs hele artiklen om klassen i BådNyt på gaden.

content-loader
content-loader
content-loader