Gå til hoved-indhold
Flemming Fjord var gast på sin egen Ylva og vandt DM.Kapsejlads
Flemming Fjord var gast på sin egen Ylva og vandt DM.

Villefrance styrede Fjords Ylva til DM-guld i Assens

Klassen med det sjofle kampråb har fået ny vinder med Flemming Fjord, Christian Steffensen, Henrik Andersen og rorsmand Rene Villefrance. Ylva-kongen Leif Pehrson tager bronze.

Af Troels Lykke |

Flemming Fjord er ny i Ylva-klassen og sagde allerede kækt sidste år til minbaad.dk, at han ville vinde DM sidste år, men det gjorde han ikke.

Men i år lykkedes det, da han tog flere fra sin gamle VM-guld-besætning fra X-99-klassen, med blandt andet René Villefrance, der til dagligt er salgschef hos Southern Spars.

Med tre førstepladser, en 4., en 6. og en 7. plads vinder Flemming Fjord fra Troense Bådelaug med 13 point et tæt Ylva DM 2013.

Lige efter kommer John Middelboe DEN 35 "Orkanen" med 16 point og Leif Pehrson DEN 69 "DE Røde Løber" med 19 point.

Ylva DM2013 var på forhånd udråbt som et af mange års hårdste DM'er med 7-8 Ylva'er der kunne tage titlen. Se resultatlisten

God til at tage spiler ned i forlugen

Den forskel der gjorde at Flemming Fjord vandt var måske han viste hvordan spileren skal sættes og plukkes fra forlugen. Det er noget vi andre kan overveje og gå hjem og træne i til næste års Ylva DM2014 i Korsør.

Det fortæller Søren Melgaard fra Ylva-klubbens bestyrelse. Han fortæller videre.

Det var et meget vanskeligt DM med mange vindspring og varierende vindstyrke, desuden var der meget tang i havoverfladen som kunne sænke bådene - så alt i alt var det vanskelige forhold at sejle under.

Fredag var vinden mellem 4-8 m/sek., men det lykkedes at gennemføre 4 sejladser. Efter fredagens sejladser lå Flemming Fjord DEN 37 Elvira Madigan på 1. pladsen, John Middelboe DEN35 Orkanen på 2. pladsen og Leif Pehrson DEN 69 Den Røde Løber på 3 pladsen.

5-6 mandskaber kunne vinde

Før lørdagens sejladser var der stadig 5-6 Ylva'er der kunne tage titlen så der var spænding på havnen inden dagens sejladser.

Dommeren Bo Bundgaard fra Faaborg blev sat under pres da vinden var meget svag og drejede 45-50 grader i 5. start.

Denne blev først skudt i gang kl 11.30 på grund af for lidt vind. Vinden i 5. start lå mellem 3-4 m/s - en kort overgang optil 7 m/s. Topmærket måtte flyttes flere gange under denne sejlads på grund af vindspring.

Flemming Fjord fortsatte sine gode takter fra om fredagen og vandt 5. sejlads. 6. sejlads blev gennemført i 4-5 m/s med Allan Kloster DEN34 "Frøken 34" som vinder.

Kampråb: 123 Fisse

Lørdag aften var der 100 til spisning som var med til at kåre Ylva klubbens nye Danmarksmester Flemming Fjord, som foruden Dansk Sejlunions guldmedalje og en række præmier sponsoreret af Pantaenius modtog Ylvaklubbens velkendte kampråb "123 Fisse".

Fra Ylvaklubben skal der rettes en stor tak til Stævneleder Erik Kulavig samt hans hjælper fra Assens Sejlklub og dommer på vandet Bo Bundgaard fra Faaborg.

Spiler fra North Sails

Vinder af lodtrækningspræmie fra North Sails blev Henning Olsen i DEN 73 "Alspigen".

På Ylva klubbens generalforsamling torsdag aften blev der valgt ny formand Andreas Christensen DEN 8 "Clara" som afløser den hidtidig formand Orla Kristensen DEN 22 "Nunkeri".

En stor tak rettes der til Orla Kristensen for hans indsats som formand for Ylvaklubben. Vi ses næste år til Ylva DM2014 i Korsør Sejlklub, fortæller Søren Melgaard, der sejler for Falsled Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader