Gå til hoved-indhold
Jens Dolmer i blåt, trimmer her på Big Challenge under Palby Fyn Cup. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jens Dolmer i blåt, trimmer her på Big Challenge under Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke

Bliv trænet på storbåd af Jens Dolmer på Oure

Fra 14. juli og en uge frem kan du suge viden til dig af Volvo Ocean Race-sejleren Jens Dolmer, der underviser på Big Challenge 62. Dolmer forklarer om kursus og næste jordomsejling.

Af Troels Lykke |

En af verdens skrappe jordomsejlere kommer fra Nykøbing Falster. Han hedder Jens Dolmer og man vil muligvis se ham igen på en Volvo Ocean Race-båd, når starten går næste år i Alicante.

- Jeg taler med holdene og er interesseret i at sejle med igen, til sommer i år bygges de fire første både (VOR 65, red.) og de næste fire kommer næste år. Det er lidt specielt for nogle har købt en båd, men de har ikke et hold, fordi de mangler finansieringen, siger Jens Dolmer til minbaad.dk.

Hvis Jens Dolmer er med igen bliver det sandsynligvis fra december i år, men han vil ikke afsløre hvor langt han er i forhandlingerne og med hvem.

Sejler fra mandag til fredag

En ting der dog sikkert og det er at han underviser på Oure Big Boat kursus i uge 29 på Big Challenge 62, et kursus som også kørte sidste år med Bouwe Bekking og Martin Kirketerp om bord.

Kurset koster 5.150 kroner og starter 14. juli, hvor man indkvarteres på Oure og der sejles frem til fredag 19. juli.

- Det er et godt kursus for alle der vil sejle i en stor båd, det er for ældre og yngre sejlere. Vi vil lære sejlerne at håndtere båden, så de til sidst selv kan sejle båden, når ugen er gået. Og jeg glæder mig til at se, at sejlerne udvikler sig på den uge, siger Jens Dolmer, der blandt andet vil lære sejlerne at ting skal kunne fikses, mens man er på vandet, fordi man typisk er langt fra land.

15 pladser på båden

- Der er 15 gastepladser på båden og flere er allerede købt, men vi vil selvfølgelig gerne have udsolgt og det tror vi sker, for det er en unik mulighed for at lære at sejle stor båd med Jens Dolmer og så vil det ske i en af landets hurtigste og største både, som Big Challenge er, forklarer Jesper O. Henriksen, daglig leder på Oure.

Jens Dolmer og Bouwe Bekking var med på Big Challenge under Palby Fyn Cup, hvor de var første kølbåd i mål og blev nummer fire efter DH-reglen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader