Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nicolai Sehested, Søren Tønder, Jesper Blom, Søren Secher og Thomas Hedegaard gjorde det igen godt i USA. Foto: Andrea Watson

Sehested gjorde god figur i USA - nu venter Bermuda

TRE-FOR Match Racing endte 2’er i Grand Slam Serie efter sejlads i Chicago, New York og Detroit. Nu skal Kolding Sejlklub-holdet, der er nr. 19 i verden, sejle World Tour på Bermuda.

Af Troels Lykke |

Det var tæt i toppen inden det sidste stævne til den amerikanske match race tur Grand Slam Series. Nicolai Sehested og hans TRE-FOR Match Racing hold åndede den førende skipper Taylor Canfield fra US Virgin Islands i nakken.

Men selvom Sehested slog netop Canfield til turens sidste stævne i New York endte TRE-FOR Match Racing som 2’er i den samlede stilling - bare 10 point fra førstepladsen.

Det var tæt under hele turen

Grand Slam Serien startede for fire uger siden i Chicago. Allerede her stod slaget mellem Canfield og Sehested, da de to match race sejlere mødtes i finalen. Her tog Canfield dog det første stik hjem i en 2-1 sejr.

Til turens andet stævne i Detroit udbyggede Canfield føringen med en samlede andenplads. Men så gik turen til New York, hvor de sidste to stævner skulle sejles i de store Swedish Match 40 både. Og det var her TRE-FOR Match Racing skulle indhente føringen.

Skipper Nicolai Sehested, der til dagtligt træner i Skovshoved, fortæller.
”Med vores erfaring fra DS37’erne føler vi os generelt godt hjemme i de større 5-mands både. Vi havde derfor en forventning om gode resultater til de to stævner i New York, hvor vi også klarede os bedst sidste år. Det viste sig også at være her, vi fik hentet ind på Canfield. Med en 2. og en 3. plads til de to stævner i New York kunne det næsten ikke blive meget tættere i toppen af serien,” siger Nicolai Sehested.

I sidste ende måtte TRE-FOR Match Racing dog se sig slået med 10 point – 235 mod 225 point.

Selvom det ikke lykkedes TRE-FOR Match Racing at tage den samlede Grand Slam titel, er holdet godt tilfreds med indsatsen i USA.

”Ud af de fire stævner, vi har sejlet i USA, kan vi umiddelbart bruge de tre af dem til at avancere på verdensranglisten. Så alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med vores indsats på årets Grand Slam Serie,” siger Nicolai Sehested.

Til Bermuda og sejle World Tour

Efter fire ugers intens sejlads tager holdet nu en kort pause inden de debuterer på World Match Racing Tour’en. TRE-FOR Match Racing skal nemlig deltage i Argo Group Gold Cup på Bermuda fra den 2.-7. oktober. Et stævne de ser meget frem til.

”Vi glæder os meget til at prøve kræfter med World Tour’en og de udfordrende både på Bermuda. Stævnet sejles i de langkølede IOD’er, så det bliver meget anderledes, end hvad vi er vant til,” siger Nicolai Sehested.

Danskere i USA. Foto: Andrea Watson

content-loader
content-loader
content-loader