Gå til hoved-indhold
inReach kan kommunikere med Android-telefoner. Foto: delorme.comUdstyr
inReach kan kommunikere med Android-telefoner. Foto: delorme.com

Billig satellit-kommunikation

Hvis du kun har behov for at ringe hjem og fortælle at alt er godt, så er en inReach fra DeLorme en fiks og aktuel løsning. Og så koster den kun 1500 kr. Se video.

Af katrine bertelsen |

inReach fra DeLorme er en lille satellitkommunikations ting som kun modtager og sender meldinger. 

Det påstås, at den er den første to-vejs kommunikationsehed af denne type i verden. Kommunikationen foregår over Iridiumsystemet, som har dækning globalt. Enheden har også indbygget GPS. Det skriver seilas.no.

inReach har høstet mange lovord for nyskabelsen. InReach fik NMMA Innovation Award på bådutstillingen i Miami i februar, og også Backpacker 2012 Editors' Choice Award. 

Nødmeldinger

inReach er en enkel og billig enhed som øger sikkerheden på havet. Systemet kommunikerer med GEOS International Emergency Response Coordination Center, som får information om hvem du er og hvor du er, kun med et tastetryk. Du vil få en bekræftelse tilbage om at nødmeldingen er modtaget. 

Fornuftig pris

inReach er overraskende billig, den koster 250 dollar i USA, ca. 1500 Dkr. Også brugen af inReach har en fornuftig pris. Billigste abonnement koster 10 dollar, eller ca. 60 kroner i måneden. Med i prisen er SOS-meldinger og 10 tekstmeldinger. Ekstra tekstmelding koster ca. 10 kroner pr styk. For under 200 kroner måneden kan du få boksen til at sende tracking af din rute. 

Brug den med din smartphone

inReach kan kommunikere med Android-telefoner via bluetooth, så du let kan sende og modtage SMS, som via mobilnettet. Meldingerne vil indeholde din position. Du kan også sende og modtage e-mails. Uden en smartphone kan du bruge enheden til at sende en forhåndsprogrammeret tekstmelding. 

Du kan læse og købe enheden her.

content-loader
content-loader
content-loader