Gå til hoved-indhold
Dødemandsknappen fungerer med almindelige AAA-batterier. Foto: scanmarineUdstyr
Dødemandsknappen fungerer med almindelige AAA-batterier. Foto: scanmarine

Trådløs dødemandskontakt

ScanMarine lancerer en trådløs dødmandsknap, som passer til de fleste bådmotortyper. Også jollen på slæb kan få en alarm om bord.

Af katrine bertelsen |

AUTOTETHER ™ sensor sender radiobølger til modtageren, der er tilsluttet din bådmotor’s sikkerhedskontakt. 

Hvis nogen ombord med en AUTOTETHER ™ sensor falder overbord, er signalet mellem sender og modtager brudt (radiobølger bevæger sig ikke gennem vand).

Hvis f.eks. bådføreren falder overbord, slukker motoren og der lyder en alarm. Det forhindrer båden i at løbe løbsk og tillader bådføreren at komme ombord igen. Hvis en passager falder overbord, vil alarmen lyde og advare bådføreren om at vende tilbage og samle personen op.

Radiosenderen virker også på afstand. Sensorerne kan transmittere til modtageren op til en afstand på ca. 50 meter. Placeres passagersensoren i en jolle der slæbes, vil alarmen lyde hvis jollen slider sig løs. 

Den trådløse personlige sensor monteres på redningsvesten eller placeres løst i en lomme. Der behøves ingen ledninger eller brug af værktøj.

Systemet kører på AAA batterier, som giver mere end 100 timers brugstid. En indikator på modageren lyser, når batteriene er modne til udskiftning.
AUTOTETHER ™ har en vejledende udsalgspris på 2695 kr og passer til de fleste motorer. 

Den trådløse dødemandsknap forhandles af ScanMarine DK. Læs mere om AUTOTETHER ™ på deres hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader