Gå til hoved-indhold
Her kunne en vinteraktivitet være at grave katamaranen fri. Foto: Rasmus AntoftKort Nyt
Her kunne en vinteraktivitet være at grave katamaranen fri. Foto: Rasmus Antoft

Sjove vinteraktiviteter

Vinteren har allerede sat sine første fodspor og flere steder er havne og søer frosset til. Her er et par bud på hvad man kan bruge den mørke vintertid på

Af Rasmus Antoft |

Kulden er kommet og den forsvinder nok ikke lige forløbigt. Men bare rolig vi har samlet et par aktiviteter som er mulige at lave mens vandet er stift. Flere af forslagene kan laves sammen med famillien så undskyldningerne er få.

Skøjter

-          Saltvands is egner sig sjældent til at stå på sjøjter på men det gør søer. Hvis vinteren bliver så isen får lov at bygge sig tyk så vil man kunne stå på skøjter på de fleste søer. 

      Udover søerne er der selvfølgelig også skøjtebaner rundt om i landet. Skøjter og dertilhørende udstyr kan købes i de fleste sportsbutikker.

 

Isbåd

De som før har prøvet at sejle isbåd ved at det kan være lidt af et sus. En isbåd har minimal friktion mellem båd og underlag derfor kan de hurtigt komme op på hastigheder som ikke engang de hurtigste både kan matche

Isbåde findes i mange afskygninger men den mest populære er DN isbåden som der også bliver afholdt stævner for herhjemme.

Har man ikke en isbåd kan man gå sammen et par venner og enten købe eller bygge en selv. Der ligger flere vejledninger online til selv at lave dem. Se mere på  www.icesailing.dk 

 

Bådklargøring

Hvis båden skal være klar til foråret er det allerede nu  en god idé  at gå i gang med klargøringen. Uanset om det er jolle eller kølbåd vil der altid være ting som skal repareres, opgraderes og udskiftes.Det er en rigtig god idé at være på forkant med dem så man ikke står med det hele 2 uger inden båden skal sættes i vandet. 

På denne årstid kan det være svært at bundmale til gengæld er det sæson for enten at udskifte eller reparere sejl, checke riggen samt bestille dele hjem som skal skiftes

 

Fysisk træning

For mange vil vintersæsonen betyde at vægten stiger et par kilo. Vintersæsonen er en mulighed for at blive stærkere samt komme i bedre form så man er fit for fight når man når til sommeren og skal på tur eller sejle kapsejlads.

content-loader
content-loader
content-loader