Gå til hoved-indhold
En god høj rygning, sikrer at sneen kan glide af, og ikke trykke hul i presseningen. Foto: Katrine BertelsenUdstyr
En god høj rygning, sikrer at sneen kan glide af, og ikke trykke hul i presseningen. Foto: Katrine Bertelsen

Bådebyggerens vintertips – når sneen falder

Sneen ligger nu hvid og tyst over det meste af landet, og mere er i vente. Det stiller krav til din vinterpressening, og hvordan den monteres. Læs bådebyggers råd.

Af katrine bertelsen |

Når sneen ligger hvid, blød og tung skal vinterpresseningen kunne klare presset. Peter Nordbjærg fra Nordbjærgs bådeværft i Skovshoved, har samlet en række gode råd til vinteropbevaringen.

Køb en god kraftig pressening

- Presseningen skal være af klar armeret plast, siger Peter Nordbjærg. De billige fra byggemarkederne er ikke gode til formålet. De er for tynde, og en episode fra en havn i Køge Bugt viser, at hvis de brænder hvirvles gløder og aske op i luften og kan antænde andre omkringliggende både.  

Peter Nordbjærg anbefaler også, at man fjerner søgelænderet før man lægger pressening på.

- Spidse og skarpe ting river hul i presseningen, derfor fjerner vi søgelænderet. Andre spidse ting giver vi en skumgummipolstring, siger han.

- På værftet har vi nogle store A-formede støtter til at understøtte rygningen, der er et langt stykke træ. Stativet skal være ret højt, så sneen kan glide af.

Presseningen skal bindes til noget fast på båden, ikke til stativet. Og en anelse luftgennemstrømning holder fugten ned på et akceptabelt niveau.

Husk at slukke for varmen!

Også varmeblæsere skal ikke efterlades tændt, medmindre det er en godkendt model, der slukker hvis den vælter.

- Stikket til varmtvandsbeholderen skal trækkes ud. Hvis man sætter 220V strøm til båden, så kan det ende med brand, hvis varmtvandsbeholderen står og kører. I det hele taget er det dumt at efterlade båden med strøm på, slutter Peter Nordbjærg.

Ugen lover mere sne og frost. Måske får vi hvid jul i år, hvem ved.

content-loader
content-loader
content-loader