Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan har det fornligt set ud ved Geneve-søen.

Sibirisk kulde bliver væk - blæst på vej

Det er bare om at trykke kasketten godt ned over pandebrasken i nat og imorgen, hvis man skal ud i det danske vintervejr. 25 m/sek. er på vej.

Af Troels Lykke |

Det meste af landet - og især indbyggerne langs den jyske vestkyst - bliver  i nat ramt af kraftig blæst med vindstød på stormstyrke.

Det fortæller meteorolog Mikael Jarnvig fra TV 2 Vejret til ekstrabladet.dk.

- Blæsevejret rammer i første omgang den jyske vestkyst i løbet af natten med vindstød på op til 25 meter i sekundet, hvilket vil sige stormstyrke, forklarer den populære vejrmand til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Men i løbet af i morgen tidlig vil resten af Danmark og især nordsjællænderne også få sig en lussing med vindstød i nærheden af stormstyrke. Og selv om vi egentlig kommer til at få solskin og temperaturer på den gode side af frysepunktet, vil den kraftige blæst gøre, at det kommer til at føles som 10-15 minusgrader, siger han.

Ikke mere Sibirisk vinter

Ifølge Mikael Jarnvig vil blæsevejret bliver dog ikke vare særligt længe. Og herefter fortsætter vintervejret i samme stil som de sidste par dage.

- Den sibiriske kulde er væk og kommer ikke igen, så efter blæsevejret har passeret, vil vi fortsat ligge omkring frysepunktet med spredt nedbør.

content-loader
content-loader
content-loader