Gå til hoved-indhold
Foto: Mathias Laugesen /mlphotography.dkKapsejlads
Foto: Mathias Laugesen /mlphotography.dk

Udfordrende vintertræning i varmen

Imens der har været frost og sne i Danmark, har Mathias Laugesen trænet Skandinaviske Optimistsejlere en uge i Las Palmas, Gran Kanaria. Læs om de mange udfordringer og fordele.

Af Mathias Laugesen |

Ved normal vintertræning i Danmark kræver det 2-3 måneder at opnå samme træningsmængde som seks dage i Las Palmas.

Faktisk var vi på vandet 30-35 timer i løbet af ugen foruden skippermøder, den daglige times video debriefing og den fysiske morgen træning.

Derudover er der selvfølgelig temperatur forskellen på 20 grader og fordelen ved at træne hver dag kontra måske fordelt over 6 weekender.

Winner Optimist som arrangør

Det danske Optimistjolle producent, Winner Optimist, har permanent 20 charter både stående i en container i Las Palmas. Bådene både udlejes og bruges til træningslejre på enten Gran Canaria, eller som for nylig, på Lanzarote.

Bådene udlejes for eksempel også til klubber og andre der ønsker en uge i de lækre omgivelser. Lejren denne uge var arrangeret af Winner Optimist selv, med Landstræner Kim Skovgaard i spidsen.

Undertegnede, og hollandske Pim Stumpel, var trænere og i princippet var der ikke behov for forældre, men alligevel valgte 6 skandinaviske mødre at bruge ugen i Las Palmas med deres børn.

Skandinaviske og lokale børn

I alt var der tolv skandinaviske børn på lejren, men vi valgte også at invitere de lokale sejlere til også at deltage.

Det betød at der faktisk var 45 sejlere lørdag og søndag inklusiv den regerende europamester Luis Cabrera. Al undervisning foregik på engelsk, hvilket var en udfordring for nogen, men alligevel god læring for de mindste.

På lejren deltog sejlere fra Danmark, Norge, Sverige og Belgien foruden de lokale.  

Keep it simple

I og med at lejren lå i februar, var der for mange af deltagerne, et stort behov for at få rusten banket af og fokusere på de basale behov.

Vi brugte derfor meget tid på boathandling, teknik og trim, men selvfølgelig blev der også sejlet race og fokuseret på den enkelte. Vigtigst var ideen om, at sejlerne skulle ”keep it simple” og sikre at de var herre over egen båd. De skulle sejle båden og ikke omvendt.

Lækre omgivelser i sejlklubben

Ifølge sejlklubben selv, har de ca. 75 fuldtidsansatte og 18000 medlemmer, så det er en stor organisation.

Sejlklubben, Real Club Nautico de Gran Canaria, har meget lækre faciliteter. Fitnesscenter med udsigt over havnen-, tennis-, squash-, basketballbaner foruden en stor restaurant, forskellig holdundervisning, massage og selvfølgelig en stor solterrasse med swimmingpool, spa etc. Alt dette blev brugt med stor fornøjelse af de medrejsende forældre..

Billeder fra lejren kan ses på www.mlphotography.dk

Lejren bliver arrangeret igen i 2013 - Vi ses..!

content-loader
content-loader
content-loader