Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-christensen slæber i Palma. Foto: Peter Hansen/Dansk SejlunionKapsejlads
Jonas Høgh-christensen slæber i Palma. Foto: Peter Hansen/Dansk Sejlunion

Betonklods-træning giver balance og koordination

Ved stranden i Palma slæber OL-sejlerne betonklodser og det giver mening, siger Finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen. Starbåds-sejleren Claus Olesen anbefaler træningen.

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen, der lige nu er på Mallorca, forklarer til sejlsport.dk

- Øvelserne på sandet giver os bedre balance og koordinering og på den kan man udnytte sin styrke bedre. En af fordelene ved øvelserne, har Simon forklaret, er at vi kun laver én bevægelse af gangen, for eksempel kun træk. Det skulle give mindre ømhed efterfølgende – hvilket indtil videre har fungeret da jeg endnu ikke har været øm, fortæller Jonas Høgh-Christensen, der inden dagens træningspas på vandet lige skal nå at skifte til en ny mast der skal testes.

Claus Olesen: Godt for armene

Claus Olesen, Starbåds-gast, fortalte fornylig til minbaad.dk, at den alternative træning foregår normalt på Aarhus Stadion, hvor der er stærkmands-træning.

- Øvelserne ligner mere dem vi har i bådene, hvor armene trænes meget og balance og koordination bliver bedre, siger Claus Olesen, der ifølge Jesper Bank er bomstærk.

Claus Olsen var grinder under America's Cup, da cuppen blev sejlet i New Zealand.

De danske sejlere skal være klar til den spanske World Cup sejles fra den 2.-7. april og er del af den danske OL-udtagelse.

content-loader
content-loader
content-loader