Gå til hoved-indhold
Sense 55 i Middelhavet. Båden var populær blandt journalisterne, der var vilde med bådens indretning og lys, skroglinjer og sejlegenskaber. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sense 55 i Middelhavet. Båden var populær blandt journalisterne, der var vilde med bådens indretning og lys, skroglinjer og sejlegenskaber. Foto: Troels Lykke

Sense 55 imponerede ved stor test hos Beneteau

Beneteau inviterede journalister fra hele verden til Sydfrankrig. Minbaad.dk/BådNyt var i La Ciotat ved Marseille forleden. Flotte Sense 55 er en drøm i store bølger. Se fotos.

Af Troels Lykke |

Beneteau og importør Risbjerg inviterede mig til at teste et hav af både i La Ciotat, hvor jeg torsdag og fredag fik prøvet motorbådene Flyer 49, Barracuda, samt sejlbådene Oceanis 41, 45 (årets båd) og 48, samt Sense 55.

Sidstnævnte var da herlig, men koster også omkring 3,2 mio. kroner kan man læse hos importør Risbjerg, der er gode til at nævne priserne på deres hjemmeside.

Bom sænkes lidt

Test og andet følger hos BådNyt, minbaad.dk og eb.dk blandt andet. Der var mange gode detaljer, men også ting der bliver ændret fik vi afvide, fx at bommen ikke skal hænge så højt oppe på Oceanis-bådene.

Det kan nemlig være et problem for en ældre familie at kravle to meter op for at pakke et sejl ned i en lazyjack på en 45 fods Oceanis. 

Halvdelen af kunderne til Ocianis-sejlbådene vælger da også rullemast, fortalte Yves fra Beneteau, mens vi sejlede mod Korsika med en code zero på en Oceanis 45.

I La Ciotat, tidligere værftsby, sætter man superyachts i stand. 

Flyer 49er havde utrolig meget plads om læ. Den vi sejlede var med Volvpo IPS, 2 x 600 hk.

Barracuda er Beneteuas svar på en finsk Targa, det er en brugsbåd, der er til at fiske fra. Læs om den i BådNyt om tre uger.

Deres udsendte på en Oceanis 45 ud for La Ciotat. Båden blev årets båd i Europa i år, valgt af europæiske bådblade. Båden er bred og har masser af plads, men er noget tung i optrækket, hvis man går op i det.

Oceanis 48, der som alle andre nye Oceanis-både, også har en bøjle hvor storskødet hæfter.

Charlotte Mathijesse fra Beneteau nyder livet på en Sense 55, der har en højt placeret kahyt. Der er Harken-spil på alle Beneteu-sejlbådene.

Køber man en Sense 55, så få endelig et teakdæk på, det klæder båden så meget. Lige nu er der solgt ti af slagsen på verdensplan. Båden koster fra 400.000 euro, fortalte Beneteau. Men tjek selv priser hos importøren ved Silkeborg, www.risbjerg.dk hvor de to brødre Ole og Søren Risbjerg co. oplyser priser.

content-loader
content-loader
content-loader