Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sten Mohr styrede BMW Oracle under America's Cup i 2007 i Valencia. Han afløste den fyrede Chris Dickson fra New Zealand. Foto: Oracle

Mohr, Røssberg og Hviid vinder VM i X-41

Seks førstepladser blev sejlet hjem, men der var ballade med en ester, der sejlede matchrace under VM i Helsinki, efter han vidste han sku diskes, mener trimmer Mikkel Røssberg.

Af Troels Lykke |

De tre danske prof-sejlere var nøglepersoner på vinderbåden.

Sten Mohr stod for taktikken, Mikkel Røssberg for trimmet, Jonas Hviid for fordækket og finnen Olli-Pekka styrede den finske båd.

I alt var der fire proffer om bord, som der maksimalt tillades på en X-41, der typisk sejles med ti mand om bord.

Kun ni både stillede op ved VM i Helsinki. Der var ellers tilmeldt tolv mandskaber. Den finske båd med danskerne om bord, var sat op til guld.

- North Sails havde sendt en konsulent og der blev skudt med laser for at masten skulle stå lige, vi fik nye North Sails på og bunden blev fikset, der manglede ikke noget og det er det der skal til hvis man skal vinde, siger Mikkel Røssberg i dag til minbaad.dk.

På båden lyttede rorsmanden intenst efter hvad den tidligere America's Cup-rorsmand, Sten Mohr, sagde. Det betød at seks førstepladser kom i hus i ti sejladser, men det blev pludselig tættere end holdet havde regnet med.

Usportslig modstander

På læns i en sejlads opstår der en protest mellem en estisk båd og den finske med Mohr og co. om bord. Esteren får en protest på halsen på en læns, en ren styrbord bagbord.

- Derefter lavede esteren 18 vendinger på os på sidste opkryds, han mente at han ville få mest ud af det, når han alligevel skulle diskes, men vi mener at han var fuld bevist om hvad han gjorde. Vi blev syver i sejladsen og esteren blev disket og vi søgte om godtgørelse, men fik det ikke, siger Røssberg.

Nu skal Røssberg og Hviid igen koncentrere sig om træning i Extreme 40 med Gram-Hansen og Køstner i Kaløvig i næste uge, og derefter følger stævner i Wales og Sicilien.

Se VM-fotos fra fotograf Erik Lähteenmäki fra www.sailpix.fi

content-loader
content-loader
content-loader