Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Arkivfoto med Gustavo Warburg.

Festlige argentinere vinder EM i Soling i Kaløvig

Gustavo Warburg og besætning tog EM-guld i Soling. Bedste danskere kom fra Hobro. Tidligere AC-vinder Jann Neergaard blev nummer 17.

Af Troels Lykke |

Det var allerede bestemt på forhånd – hele den argentinske trup på tre besætninger var de første til at flytte ind i deres lejlighed i Kaløvig, de var de første i baren og de var de første – før nogle af de euopæiske konkurrenter – som var ude at træne på bugten før EM. 

De var fløjet i 15 timer for at komme til Europa og var kørt yderligere 15 timer fra Østrig med deres lejede båd efter den lejede bil og nåede alligevel at være første båd på vandet til practice race.
 
Hver aftenen var de også først  i baren, der blev festet igennem og udover argentinsk vin medbragt hjemmefra (det var hurtigt drukket) havde de også medbragt en guitarspillende argentinsk crooner der holdt gang i ikke kun den argentinske trup, men i hele havnen, der nød godt af den sprøde, argentinske karma. Det fortæller Thomas Capitani fra Sailing Aarhus i denne artikel.
 
Den første sejlads startede godt med en 4. og med en anden argentinsk båd på 3. pladsen, var der om aftenen så meget gang i den argentinske natklub, at de dagen efter var nødt til at ty til det lokale supermarked for at få fyldt køleskabet op. 

Fest i baren og top-ti resultater om dagen

Festen fortsatte de følgende dage, både om natten i baren og om dagen på kapsejladsbanen og teamet fortsatte med at lave top-ti resultater, nok til at de på tredjedagen blev sparket ind på en foreløbig, overalt førsteplads, med en flot margin ovenikøbet.
 
På femte dagen hvor solen endelige brød igennem og gav en fin, dansk sommerdag med op til 8-10 knob sydlig brise, skulle der gennemføres to sejladser, flot timet lige efter programmet af den professionelle, internationale baneleder Thomas Jørgensen. 

Den argentinske besætning vågnede tidligt og var stadig i festhumør; med deres sædvanlige, afslappede attitude skulle de blot sikre sig at holde en hollandsk konkurrent bag sig. 

Mestre efter otte sejladser

I stævnets 8. sejlads endte på en 8. plads – og med hollænderen komfortabelt bag sig , kunne de bekvemt  springe 9. sejlads over, sejle ind til Kaløvig og tyvstarte endnu en argentinsk fest, denne gang som samlet vinder af det åbne europamesterskab.
 
Den 9. kapsejlads var dog nødvendig for at kunne kåre europamesteren – for selvom EM er ”open” og den argentinske besætning vandt overalt, så kan de altså ikke vinde europamestertitlen.
 
Der var mange kandidater til titlen, men guldet gik endeligt til tidligere præsident for det Internationale Soling Forbund og ”wind finder” Karl Heist (GER) foran Rudy den Outer (NED) på sølv og regerende europamester Uwe Steingross (GER) til bronze, som altså må overdrage titlen til sin landsfælle.
 
Bostjan Antončič (SLO) sejlede stærkt, men det var ikke nok til at holde en podieplacering og de endte således på en fjerdeplads.
 
”The Reloaded” trofæet for bedste kvindlige placering går igen i år til Susanne Kuchta Kuchta (GER).
 
”The Rein Segaar” trofæet, som gives til den 3. båd fra en nation, der deltager med mindst 3 teams, kunne vindes af Tyskland, Argentina, Danmark, Sverige og Norge, og blev vundet af en tysk team igen.

Bedste danske på en 11. plads
  
Bedste danske besætninger var Mogens Jørgensen, Kim Jørgensen og Allan Holst Sørensen fra Hobro, med en samlet 11. plads og Frank Lavrsen, Jann Neergaard og Jacob Dyrholm fra Aarhus på en samlet 17. plads.

Og ja, det er DEN Jann Neergaard, den eneste dansker der indtil videre har vundet Americas Cup, men det rakte altså ikke på den teknisk udfordrende Aarhus Bugt.
 
Det samlede resultat kan ses på www.solingeuropeans.com
 
2012 SOLING Open Europena Championship er organiseret af Sailing Aarhus i samarbejde med Kaløvig Bådelaug og er det andet, store stævne i den perlerække af kapsejladser der bliver gennemført i Aarhus i 2012.
 
ISOLING EM gennemføres med støtte af Sport Event Denmark, Sport Aarhus Events, Volvo, Henri Lloyd, Canon, Kaløhus, Commerze IT, Pantaenius og Sparekassen Kronjylland.

content-loader
content-loader
content-loader