Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Advokat Henrik Andersen: Afgiftsloven vil spille fallit

KOMMENTAR. Det der reelt står tilbage, er en afgiftslov uden den store provenuemæssige interesse og med en for alle, herunder også politikerne, meget uønskværdig adfærdsregulering.

Af Henrik andersen |

Advokat og KDY-sejler i København, Henrik Andersen, skriver i dag til minbaad.dk:

Forløbet af andenbehandlingen af forslaget i Folketinget i dag viste, hvad alle vist godt ved, at der er et politisk, omend snævert, flertal for lovforslaget.

Når Skatteministeren, på trods af at denne er blevet sat til vægs flere gange, ikke har været indstillet på at ændre/justere på forslaget, skyldes det med stor sandsynlighed, at forslaget er et led i en politisk aftale, uden den store skelen til provenuet.

På den måde ministeriet er blevet tæppebombet, er der nok ikke i ministeriet den store forventning til et merprovenue, ligesom det næppe vil komme som den store overraskelse for dem, hvis det ender med et nulprovenue, eller det der er værre.

Sker dette har loven som afgiftslov spillet fallit, idet det, der reelt står tilbage, er en afgiftslov uden den store provenuemæssige interesse, og med en for alle, herunder også politikerne, meget uønskværdig adfærdsregulering.

I tilgift hertil er der næppe muligt at reparere på loven gennem en afgiftsnedsættelse, idet grænsen for nok er nok, er passeret.

Så det sidste ord er derfor næppe sagt i denne sag.

content-loader
content-loader
content-loader