Gå til hoved-indhold
Sejlernes brug af Lyngby radio er meget begrænset. Men vi skal betale alligevel. Arkivfoto: Katrine BertelsenKort Nyt
Sejlernes brug af Lyngby radio er meget begrænset. Men vi skal betale alligevel. Arkivfoto: Katrine Bertelsen

Natorp: Skatteminister - vi er ikke dumme

I sin blog på sejlsport.dk, skriver Hans Natorp om afgiftsforhøjelsen på kasko: Vi er ikke dumme! Det er en hånlig ringeagt over for hele den befolkningsgruppe, der har identitet som sejlere.

Af katrine bertelsen |

- Skatteministeren kalder en afgiftsstigning på 34 procent for en "marginal forhøjelse". I min verden er det en hånlig ringeagt over for hele den befolkningsgruppe, der har identitet som sejlere.

Det skriver Hans Natorp på sin blog på sejlsport.dk.

- Vi sejlere ringede gerne hjem via Lyngby Radio for at fortælle, hvor vi var henne, og at alt var vel. Det var dyrt via Lyngby Radio, men at ringe hjem var og er en del af vores sikkerhedsrutine. Vi vil jo helst ikke ligge SOK og andre myndigheder unødigt til last.

- Nu har vi fået mobiltelefoni, så vi ringer ikke længere hjem via Lyngby Radio. Der er blevet lidt stille på linjen. Men det er nu alligevel fint, at vi har Lyngby Radio - som staten i øvrigt er forpligtet til at drive efter påbud fra FN og IMO.

- Du postulerer, at sejlerne udgør den største andel af SOK's redningsoperationer, og derfor må vi også være den største brugergruppe af Lyngby Radio. Kære Skatteminister. Du ved lige så godt som jeg, at dine tal ikke er vandtætte. Vi har dokumenteret over for dig, at sejlerne udgør en minoritetsgruppe blandt brugerne af Lyngby Radio og af SOK's operationer.

- Men nej. Du fastholder, at sejlerne skal betale hele regningen for Lyngby Radio. Vi skal også betale for driften af Lyngby Radios service over for tankskibene, færgerne, fiskerne, havkajakkerne, luftmadrasserne, badegæsterne og turisterne. Og minsandten om ikke omtrent halvdelen af de 56 mil. kr. går til driften af den maritime nødradio på Grønland!

- Men - kære Skatteminister - nu har du kastet hele regningen for den maritime nødradio i armene på en minoritetsgruppe blandt brugerne.

Respektløst!

Du kommer med et lovforslag og giver os en høringsfrist på fire dage - oven i købet hen over en weekend - og du kalder skattestigningen på 34 procent for marginal… Jeg synes, det er respektløst!

Vi har, siden du fremsatte lovforslaget den 16. november, arbejdet i døgndrift på at komme i øjenhøjde og i dialog med dig, kære Skatteminister. Og vi bliver ved!

Vi sejlere er nemlig ikke dumme. Vi ved godt, at dialog er den eneste vej til gode og accepterede løsninger.

Med sejlerhilsen

Hans Natorp

Dansk Sejlunion, Formand

Læs hele Hans Natorps blog her.

content-loader
content-loader
content-loader