Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Palm er klar med Kronprinsen. Foto: Lykke
Kapsejlads
Farttræning i går på Øresund.
Kapsejlads
Lars Stenfeldt og Lars Hendriksen.
Kapsejlads
Hendriksen på vej ud i sin Thuesen og Petersen-drage.
Kapsejlads
Kronprinsen under DM sidste år.

Kronprinsen og co. klar til Drage-DM i Hellerup

27 Drage-hold fra fire nationer sejler fra i morgen DM frem til søndag. Jens Christensen er favorit til at vinde, men Schønherr og Berg kan også gøre det.

Af Troels Lykke |

Der bliver hård kamp om at kunne kalde sig dansk mester i Drage, et mesterskab som fra i morgen kører ud for Hellerup Sejlklub. Kronprins Frederik er også klar i år og deltager i sin Drage Nanoq.

Drageklassen med tre personer om bord er nemlig ikke kun for amatører, således er flere professionelle sejlere i felterne, når der typisk sejles i 80 både store felter i Frankrig, Tyskland, Holland, Rusland, Sverige, England, Irland og Danmark.

Men selvom der er mange professionelle og tidligere OL-sejlere, så sætter Danmark sig typisk i toppen af feltet. Ved sidste års VM tog Hellerup-sejleren Frank Berg bronze i Australien og ved et nyligt i Frankrig vandt en anden Hellerup-sejler, Jens Christensen.

Der er nu ikke proffer på kronprins Frederiks båd, selvom den royale taktiker om bord, sejlmageren Theis Palm, har vundet alverdens mesterskaber i mange forskellige bådklasser. 

Har ikke trænet siden august

Om Kronprinsen med Theis Palm og Kasper Harsberg om bord, igen vil slutte med en 4. plads til DM som sidste år, vil Theis Palm ikke afvise, mens han er ved at rigge en Drage til, hvor også Kronprinsen er indkaldt til praktisk arbejde på Nanoq, som Kronprinsens Drage hedder.

-Vi har ikke trænet siden DM i august, så jeg ved ikke hvordan det vil gå. Som du kan se står båden på land og i dag skal vi rigge båden til, men rammer vi farten som sidste år, når riggen er stillet ind, så kan vi godt være med fremme, forklarer sejlmageren Theis Palm, der sidste år også sejlede sølv hjem i svensk mesterskab med Kronprinsen, der går for at være en skarp rorsmand.

DM - et mini-VM

DM kalder vi et mini-VM idet konkurrencen er benhård og der sejles altid meget tæt, fortæller en af gasterne på kajen i Hellerup, Lars Stenfeldt. Drage-klubbens formand Lars Hendriksen supplerer:

-Det bliver et virkelig hårdt felt, hvor Jens Christensen er favorit, han vandt EM i efteråret og har netop vundet to store stævner i Frankrig, hvor de bedste internationale Drage-teams sejlede med. Men sidste års mester, Jørgen Schönherr og den mange gange DM-guldvinder Frank Berg kommer også, så det bliver et stærkt felt ud for Hellerup.

Selvom at skrappe hold fra Sverige, Tyskland og Holland stiller til start i Hellerup, så giver formanden ikke dem en ærlig chance for at vinde.

Døde før vandrepokal skulle overrækkes

I år sejles om en fairnesspokal, Familien Johannsens Mindepokal, udstedt af Jakob Johannsen, en Drage-sejler og sejlsportsjournalist, der fik både prins Henrik og kronprinsen ind i Dragesejlads. Desværre tog kræften livet af 64-årige Jakob Johannsen i denne uge.

-Han ville så gerne have uddelt pokalen, men nåede det ikke. Jakob Johannsen har altid været der for os Drage-sejlere og han har æren for at Drage-klassen blev genstartet i 1983, hvor han fik prins Henrik over i Drage-klassen og året efter var der ti danske Drager med til guldpokal-sejlads i Danmark, siger Lars Hendriksen.

Se deltagere og senere resultater på Hellerup Sejlklubs hjemmeside: www.regattateam.dk/news.php

www.facebook.com/danishdragons 

 

content-loader
content-loader
content-loader