Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Guld til Christensen og co. Fotos: Stenfeldt
Kapsejlads
Sølv til Holm og co.
Kapsejlads
Bronze til Berg og co.
Kapsejlads
Den nye vandrepokal.

Bedre fart gav Drage-DM til Jens Christensen og co.

Jens Christensen, Anders Bagger og Kim Andersen har igen succes og vandt DM i Drage ud for Hellerup. Nicklas Holm og co. tog overraskende sølv.

Af Troels Lykke |

Jens Christensen og mandskab er regerende europamestre i Drage og vandt for nylig to store stævner i Frankrig, hvor alle Europas skrappe Drage-sejlere deltog. Holdet ridder med andre ord på en bølge af succes.

Holdet var derfor storfavorit til at vinde DM i Hellerup. Det kvitterede de for efter fem sejladser for med en sejr foran den tidligere OL-sejler i Starbåd, skipper Nicklas Holm, der overraskende blandede sig i medaljestriden.

På vinderbåden har man en simpel forklaring på hvorfor sejren kom i hus:

-Vi har god fart i øjeblikket, og vi starter godt, det gør nok udslaget, siger guldvinder-gasten Kim Andersen med et tydeligt smil. Men de fik lov til at kæmpe for hvert et point og Jens Christensen vandt med placeringerne 1, 4, 4, 6 og en 20. plads.

Jørgen Schønherr, der vandt DM sidste år, blev i år nummer fire i DM, når man ikke regner en hollandsk og svensk båd med, der ligger foran. Om hvorfor det lykkedes så godt for Jens Christensen pt. siger han:

-Jens Christensen får fx mere plads i starterne, fordi ingen vil ligge ved siden af ham, fordi han sejler hen over dem, siger Jørgen Schønherr.

Kronprinsen på 12. plads

En af de kendte profiler i klassen er kronprins Frederik, der i år sluttede på en 12. plads. Kronprinsen med gasterne Theis Palm og Kasper Harsberg tog dog en førsteplads i 3. sejlads.

-Det er mig der står for taktikken, så det er vel mit ansvar at vi ikke ligger bedre placeret, siger North Sails-sejlmageren Theis Palm og smiler.

Et DM nede på jorden

Selvom Kronprinsen deltog ved DM, så var det et mesterskab, hvor det på land var helt nede på jorden.

Den netop afgående Drage-formand, Lars Hendriksen, der nu afløses af Lars Broen, forklarer:

- Det var et super DM, et low key, hvor der ikke var en masse fine taler fra sponsorer, så man sad og kedede sig. Vi sad lørdag aften og havde gallamiddag inde i sejlklubbens hal og Hellerup Sejlklub kan virkelig skabe en speciel god, afslappet stemning.

Lars Hendriksen og bestyrelsen i Dansk Drageklub, fik også en del både med fra Sverige og Tyskland da klubben inviterede dem til at sejle med ved DM, uden at de skulle betale startgebyr på 2.000 kroner.

- Men de udenlandske sejlere betalte startgebyr alligevel, de ved jo godt at det er dyrt for en sejlklub at holde et DM, siger Lars Hendriksen.

DM i Drage, Hellerup, 26 både
Guld: Jens Christensen, Anders Bagger og Kim Andersen, KDY, 15 point
Sølv: Nicklas Holm, Lars Rolf Jacobsen og Henrik Tiesbæk, KDY, 18 p.
Bronze: Frank Berg, Jens Bojesen-Møller og Niels Kinch, Hellerup Sejlklub, 25 p.

Se flere resultater på Hellerup Sejlklubs hjemmeside: www.regattateam.dk/news.php


Se flere fotos: www.facebook.com/danishdragons 

content-loader
content-loader
content-loader