Gå til hoved-indhold
Det danske hold i Kina består af Jes Gram-Hansen / Rasmus Køstner / Pete Cumming / Christian Kamp og Jonas Hviid 50.Kapsejlads
Det danske hold i Kina består af Jes Gram-Hansen / Rasmus Køstner / Pete Cumming / Christian Kamp og Jonas Hviid 50.

En førsteplads i dag til Gram-Hansen - se relive

-At vinde den sejlads, foran et tusinde talligt stort kinesisk publikum var fedt. Vi førte fra start til mål og det hele spillede max., siger rorsmand Jes Gram-Hansen. Holdet er nu næstsidst.

Af Troels Lykke |

En enkel prik blev til i dagens sejladser i Extreme Sailing Series ud for OL Byen Qingdao i Kina. 2 hæderlige 5 pladser, en 6 og 7 plads, absolut mere end bare bestået for teamet, der nu er nummer 8 ud af 9 hold.

Se sejladserne her relive på YouTube.

De to Co skippere har på forhånd meldt klart ud, at i sæsonen 2012 gælder det om at få styr på båden Extreme 40. Rasmus Køstner siger, 

- Giv os 2012 til, at få styr på det hele, så vil vi i løbet af sæsonen slå alle konkurrenter ind imellem. Rorsmanden Jes er teamets jyske gavflab, så han supplerer kvikt: Vi har tænkt os at drille konkurrenterne, allerede her i vores første sæson. Det var lige præcis hvad der skete i dag med eksempelvis 1 pladsen i dagens 3. sejlads.

Konkurrencen er den absolutte hårdeste inden for international sejlsport. Nok kan både Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner vise fornemme resultater i både America´s Cup og Volvo Ocean Race. 

Men de er begge unge novicer i forhold til de andre besætninger i Qingdao, der tilsammen repræsenterer 21 OL-kampagner, heraf 4 guld og 1 sølv, 36 America’s Cup kampagner hvor de 2 danskere repræsenterer 2 af disse kampagner, 47 VM- og 28 EM mesterskaber.

Masser af stjerner

Udover danske Rasmus Køstner, har de øvrige skipperne tilsammen været på 7 ”Jorden rundt” kapsejladser i Volvo Ocean Race. 

Det er stjernenavne som eksempelvis Englands 3 x ISAF World Match Racing Champion Ian Williams, og 5 x America’s Cup sailor, Bernard Labro fra Frankrig. Kort sagt ”Toppen af poppen”.

Dagens sejladser gave mange opmuntringer to teamet. ”Boathandlingen” bliver bedre og bedre for hver sejlads og førstedagen fartproblemer var stort set blevet løst ved, at ændre trimmet her og der. 

 

content-loader
content-loader
content-loader