Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Gram-Hansen og Køstner sejler ud for OL-havnen Qingdao.

Gram-Hansen kæmper med boathandling i Kina

- Vi er her i Qingdao for, at lære og sejle katamaran og i dag har vi lært mere end vi kunne gøre ved måneders træning alene, siger Gram-Hansen, der er på 9. plads ud af 9.

Af Troels Lykke |

Alle der kan huske OL i 2008, husker også hvor vanskelige forholdende er i
OL Byen Qingdao i Kina. 

Og tirsdag, der var forholdene ekstrem vanskelige for den danske besætning, som er de ”nye” i Extreme 40 klassen. Dagens 6 sejladser i stigende vind, var vanskelige for de 2 Co skippere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner. 

Resultater blev i den tunge ende af skalaen, med en 4. plads i 3 sejlads som dagens lyspunkt. 

Ud af menneskelig kontrol

Det positive var sidste sejlads, da vinden for alvor blæste igennem med tillæg af store bølger, der klarede teamet en 7 plads.

Når vind og bølger er hidsige, er det intet imod de lynhurtige Extreme40 katamaraner, som bliver flyvende og meget let ude af menneskelig kontrol.

Efter 1. dagen i Extreme Sailing Series, er det veteranerne ”Red Bull Sailing Team”, kun 3 point foran “The Wave Musca”. Skipperen på ”Red Bull Sailing Team” er østriger og hedder Roman Hagara. 

En kapacitet, der har deltaget i 6 OL og har 2 OL guldmedaljer og 1 VM (Sydney 2000, Athens 2004, World Champion 1999) i Tornado klasse. 

Hudløs ærlige danskere

Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner er hudløs ærlige, 

”Vi hænger os ikke i dagens resultater, selv om 4.pladsen i tredje sejlads var en skøn fornemmelse. Vi er her for, at lære og sejle katamaran og i dag har vi lært mere end vi kunne gøre ved måneders træning alene. I Extreme 40 klassen er det primært den menneskelige faktor, ”boat handlingen” sammen farten i båden det heledrejer som om, fordi vi sejler på relativt korte baner. 

Farten er ”ok” i perioden, men her skal der arbejdes på den lange bane, før vi når de allerbedste. 

Alt i alt, er danske SAP Extreme Sailing Team, meget tilfredse med dagens sejladser, selv om man havde den kedelige fornøjelse at ”lukke leddet” et par gange i de seks sejladser. 

Begynderfejl

Rasmus Køstner siger:

”Boat handlingen har været ok – vi har dog lavet nogle begynderfejl og når man gør det i et felt med verdens absolut bedste sejlere, så bliver man straffet - hårdt”.

I morgen onsdag står den på Stadium Sailing, dvs. Sejladser tæt på land, og med masser af tilskuere og garanti for drama.

content-loader
content-loader
content-loader