Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Mærsks Swan 82 Klem VIII i Tuborg Havn. Arkivfoto: Troels Lykke

Mærsks Klem VIII til 40 mio. kr. gik på grund i Hundested - skipper forklarer

Den store Swan gik på grund forleden, selvom skipper Kristian Hansen tjekkede dybde hos havnefogde før indsejling. Se foto af båden, der nu sælges for 5,4 mio. euro eller omtrent 40 mio. kr.

Af Troels Lykke |

Mærsk-båden Klem VIII var tirsdag på besøg i Hundested Havn. Dog gik det galt, da båden skulle videre på sin sejlads, lige uden for havneindløbet gik de på grund og måtte trækkes fri af havnens bugserbåd Buller.

Den 82 fod lange sejlbåd fra KDY i Skovshoved har været benyttet af Mærsk Mc-Kinney Møllers døtre og børnebørn efter hans død. Det skriver Halsnæs Avis.

Båden er nu til salg hos Swan i Tyskland. Derfor er den sejlet til Flensborg. Er du interesseret i båden skal du blot slippe 5,4 mio. euro eller omtrent 40 mio. kroner.

Der var ikke fire meters dybde

Skipper på Klem VIII fortæller i dag til minbaad.dk, at grundstødningen var udramatisk.

- Vi stod kun på grund i et kvarter. Ifølge havnelodsen, som vi ringede til før indsejlingen til  Hundested  Havn, skulle der være fire meters dybde i den nordlige ende af renden, men det viste sig, at der kun var 3,75 meter og vi stikker 3,85, siger Kristian Hansen, som vi kender, som en rutineret skipper.

Se Klem VIII plantet udfor Hundested Havn

content-loader
content-loader
content-loader