Gå til hoved-indhold
A. P. Møller Mærsk Mc-Kinney Møller ses her i september 2011 på Øresund ud for Hellerup. Foto: Troels LykkeKort Nyt
A. P. Møller Mærsk Mc-Kinney Møller ses her i september 2011 på Øresund ud for Hellerup. Foto: Troels Lykke

Sejleren Mærsk Mc-Kinney Møller er død

Den aktive sejler, der havde sin Swan 82 liggende i Tuborg Havn, er død i dag. Han blev 98 år. Se galleri midt på minbaad.dk

Af Troels Lykke |

En sejler er gået bort i dag. Se galleri med hr. Møllers Swan 82 fra september 2011, hvor vi mødte skibsredderen.

Den 98-årige skibsreder og partner i Firmaet A. P. Møller Mærsk Mc-Kinney Møller er afgået ved døden mandag den 16. april.

Det oplyser A. P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse. 

"På vegne af den samlede familie vil jeg udtrykke vor dybe sorg over tabet af vores far, morfar og oldefar, Mærsk Mc-Kinney Møller. Vi søstre har mistet en far, som aldrig svigtede hverken sin familie eller sin gerning. 

Vi er taknemmelige over, at vores far blev beriget med et langt indholdsrigt liv. Med sit aldrig svigtende ønske om at gøre gavn satte han med mange og store initiativer et væsentligt præg på sin samtid. 

På denne dag er det mig meget magtpåliggende at bringe en tak til alle nuværende og tidligere medarbejdere i A.P. Møller - Mærsk Gruppen for den loyalitet som i alle år er vist vores far. Æret være hans minde," siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i en pressemeddelelse fra A.P. Møller - Mærsk. 

Medindehaver

Mærsk Mc-Kinney Møller blev medindehaver af Firmaet A.P. Møller i 1940 og fra sin faders død i 1965 leder af og bestyrelsesformand for de væsentligste selskaber i A.P. Møller - Mærsk Gruppen. Mærsk Mc-Kinney Møller varetog den daglige ledelse indtil 1993 og forblev bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærsk A/S indtil 2003. 

Mærsk Mc-Kinney Møller var til sin død bestyrelsesformand for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond og Den A.P. Møllerske Støttefond, der alle ejer betydelige aktieposter i A.P. Møller – Mærsk A/S, skriver jp.dk.

Det var i denne Swan 82 at hr. Møller nød sejladsen. 

Hr. Møller på sin Swan 82 i september 2011.

content-loader
content-loader
content-loader