Gå til hoved-indhold
Najad-forhandler Ebbe Borg på Najad 440: - Det er positivt at man få lige så mange tilskuere til Egå, som man fik til Marselisborg. Jeg støtter forslag om flydende udstilling næste år i Helsingør eller Ishøj. Fotos: Troels LykkeKort Nyt
Najad-forhandler Ebbe Borg på Najad 440: - Det er positivt at man får lige så mange tilskuere til Egå, som man fik til Marselisborg. Jeg støtter forslag om flydende udstilling næste år i Helsingør eller Ishøj. Fotos: Troels Lykke

7.500 besøgte Flydende Bådmesse i Egå - positive toner fra forhandlere

Krisen har toppet, forhandlerne er i hvert fald positive efter messen, der måske flytter til Helsingør næste år, så Jylland og Sjælland skiftes til at holde udstillingen. Læs voxpop med 8 forhandlere.

Af Troels Lykke |

Der blev solgt udstyr og både på Flydende Bådmesse, som Michael Floor fra Floor Marine og Egå Sejlklub står bag.

Sidste år havde man ingen måling på hvor mange der kom ind, men det har man i år og tallet lyder på 7.500 besøgende og der er endda flere end det tal, da ikke alle nåede at få et nummer før de kom ind. Et nummer man kunne vinde præmier på.

Fotos fra udstillingen: Klik her

- Der var tilskuere fra Esbjerg, Helsingør, København, Skagen, Svendborg, ja hele landet var her. Det viser, at der er behov for en flydende bådudstilling, siger Michael Floor, der selv udstillede 16 spritnye både, plus brugte både.

Fredag og lørdag kom der 4.000 og om søndagen kom der 3.500. Det hjalp da også at solen skinnede.

Jazz, B/one og helikoptershow

Undervejs var der sejlads med B/one, den nye båd, som Dansk Sejlunion forhåbentlig peger på som ungdomsbåd, der var også helikopterredning, SUP-padling, jazz og meget andet.

Minbaad.dk var på messen fredag og søndag, hvor vi talte med forhandlerne. De fleste kan godt se, at det er smart at den flydende bådmesse kører i Egå i lige år og ulige år på Sjælland. Gerne Helsingør eller Ishøj kom det frem.

Søren Risbjerg, Beneteau og Yamaha-forhandler:Vi er godt tilfredse med udstillingen med gode, seriøs kontakter og især har der været interesse for vores Anares 780 (motorbåd, red). Folk er blevet mere fornuftige når de vælger en båd.

Lars Buchwald, ejer af Nordship, udstillede en Nordship DS 360: Det har været meget positivt med henvendelser, mange har set vores båd.

Claus Bak, fra Bådhuset i Beder, ses her i midten med sine to sønner Henrik og Daniel. Firmaet udstillede blandt andet Rinker og Humber og Adventurer-ribs.:Sidste år var der næsten ingen der kom hen og talte, men i år var det helt anderledes positivt, men hvis udstillingen rykker til Sjælland næste år, er vi nok ikke med, siger Claus Bak.

Michael Krumbæk fra Raymarine Danmark: Det har været en god messe, den var på niveau med de foregående år, da det blev holdt i Tuborg Havn og i Marselisborg. Det skyldes da også at vejret har været med os. Vi har ligefrem solgt på messen, det plejer vi ikke, men der har været stor interesse med E7 kortplotteren, der både har touch og knapper.

Thomas Dan Hougaard, udstillede en Faurby 396 og en 424 E:Det var simpelthen super kvalitet. Dem der besøgte os var folk, der var i markedet, men mange kæmper med at sælge deres brugte båd, før de kan købe en ny. Men i år var der ikke så mange isspisere, selvom der var gratis adgang til bådmessen. Det virker som om at folk ikke er bange for at købe mere og at man er villig til at investere. De er ikke bange for finanskrisen mere. Det er en god ide at have en flydende udstilling i Egå det ene år og en på Sjælland det andet år. Københavnerne vil ikke komme her, men jyderne vil godt rejse til København. Det er som om, at der er længere fra københavn til Aarhus end der er fra Aarhus til København.

Morten Nielsen, Hanse-forhandler fra Dragør: Det har været godt at komme i kontakt med de jyske kunder og vi har faktisk solgt to både på denne bådmesse, modsat da vi var i Marselisborg for to år siden, hvor vi ikke solgte nogle både. Vi er derfor meget positive. Vi fortsætter nu med at udstille endnu flere både i Orust fra på fredag.

Michael Floor, Bavaria, Greenline og Dufour-importør, der er initivtager til bådmessen i Egå:Jeg er godt tilfreds med, at der kom 7.500 besøgende til bådmessen, det viser at det er vigtigt at vi holder den. Vi bliver nødt til at gøre noget for at sælge både og det er gået godt ved denne bådmesse. Næste år håber jeg på at nogle vil tage initiativet til en bådmesse. Helsingør kunne været et godt sted.

content-loader
content-loader
content-loader