Gå til hoved-indhold
Aarhus er uden tvivl centrum for sejlsport i Danmark.Sejlklubber
Aarhus er uden tvivl centrum for sejlsport i Danmark.

Tættere på nyt sejlsportscenter i Aarhus

A. P. Møllers Fond har givet et større beløb i støtte til en arkitektkonkurrence om et sejlsportscenter i Aarhus. Et dansk sejlsportsvindue mod verden, siger Thomas Capitani fra Sailing Aarhus.

Af katrine bertelsen |

Sailing Aarhus har en drøm om at etablere et sejlsportscenter i hjertet af Aarhus – et sejlsportscenter, der har internationalt format, og som ikke alene underbygger dansk sejlsports førerposition på talent- og eliteområdet, men også danner ramme om Aarhus’ centrale rolle inden for sejl-eventområdet.

Drømmen, der har opbakning fra Aarhus Kommune, Dansk Sejlunion og Team Danmark, er nu kommet et skridt videre virkeliggørelsen, fordi A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget et betydeligt beløb til at afholde en arkitektkonkurrence.

- Det er en kæmpe anerkendelse af vores drøm”, siger Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus. Vi får nu mulighed for at få dygtige arkitekter og ingeniører til at komme med deres bedste bud på et verdensklasse-sejlsportscenter, der både lever op til vores sportslige ambitioner og yder den unikke placering, vi har fået tildelt af Aarhus Kommune, fuld berettigelse.

Thomas Capitani vil ikke ud med, hvor mange penge der er tale om, men siger, at han håber, “at han vil falde på røven over de forskellige projekter.” Capitani sammenligner det med at få et ny nationalteater, eller et dansk udstilllingsvindue mod verden. 

- Jeg er utrolig glad for og stolt over den flotte opbakning fra A.P. Møllers Fond, siger Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard. Det markerer, at et sejlsportscenter af internationalt format i Aarhus vil være en gevinst – ikke bare for Aarhus, men for hele Danmark.

- Aarhus Bugten er en enestående sejlsportsarena. Et arkitektonisk spændende sejlsportscenter vil være prikken over i’et, der for alvor placerer Aarhus på det internationale sejlerlandkort”, siger rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Marc Perera Christensen.

- Aarhus Bugten er et af Danmarks bedste farvande for store sejladsbegivenheder, og samtidig foregår der i det lokale sejlermiljø en unik talentudvikling. Det giver et godt afsæt til at skabe et internationalt sejlsportscenter, som vil være en styrkelse og en dynamo for dansk sejlsport som helhed", siger formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp.” siger formand for Dansk Sejlunion Hans Natorp.’

Arbejdsgruppen bag projekt skal nu i gang med at udarbejde konkurrencevilkårene, og det er målsætningen at udbyde konkurrencen efter sommerferien.

content-loader
content-loader
content-loader