Gå til hoved-indhold
Havne

Fredningsnævn godkender ny havn i Nyborg

Fredningsnævn Fyn har efter fire år nu godkendt opførslen af Admiral Marina ved Nyborg på Østfyn. Nu mangler en lokalplan-godkendelse, der tager 4 til 6 måneder.

Af Troels Lykke |

Fredningsnævn Fyn har den 20. marts meddelt godkendelse til projektselskabet A/S Knudshoved Havn, vedr. opførslen af Admiral Marina ved Nyborg på Østfyn. 

Herved mangler kun en lokalplan-godkendelse, der forventes gennemført i løbet af 4-6 måneder. Det fortæller Peter Poulsen fra Admiral Marina, der fortæller videre:

Marinaen, der bliver Danmarks største, vil få status som 5-stjernet lystbådehavn, når den er færdigudbygget. Der findes under 10 stk. 5-stjernede lystbådehavne i hele Europa.

Fire lange år

Projektet beror på en fredningskendelse fra 2004, der var 10 år undervejs. Alligevel har det tage næsten 4 år, at få marinaen godkendt i de utallige lovbestemte instanser. 

Indenfor få måneder forventes det første arbejde påbegyndt. Dette består i at få ryddet op på den gl. færgehavn og få området gjort pænt. 

Betonmoler skal barberes ned

Betonmolerne, der tidligere blev anvendt til færger, skal barberes ned med 2,5 m. før de er anvendelige til lystbåde. Området skal totalplaneres og der skal anlægges veje og ny beplantning. 

Herefter vil opførslen af den 700 m2 store sejlklub og konference- center blive opført som den første bygning. I takt med at der sælges bådpladser udbygges havnen på et bæredygtigt grundlag.

Kommende bådudstillinger

Admiral Marina vil, med sin centrale beliggenhed i Danmark, blive vært for flydende bådudstillinger, nationale- og internationale sejlsportsarrangementer. 

Trods de 5-stjernede faciliteter vil Admiral Marina tilbyder salg af bådpladser fra blot kr. 70.000 og opefter.

content-loader
content-loader
content-loader