Gå til hoved-indhold
Havne

Kystdirektoratet giver grønt lys i Knudshoved til 500 både

Men ejeren af havnen på Knudshoved ønsker 2500 pladser. Kystdirektoratet vil begrænse den kommende marina på Knudshoved til 500 pladser af hensyn til marsvinene i Storebælt.

Af Troels Lykke |

I sidste måned gav Kystdirektoratet grønt lys for en marina på Knudshoved.

Men der må kun være 500 både i marinaen, og det kan ejeren af havnen, Peter Poulsen, Randers, ikke bruge til noget som helst. En så lille havn bliver ikke rentabel, mener han.

Men nu går han og Admiral Marina til modangreb. I et brev til miljøminister Kirsten Brosbøl (S) skriver Peter Poulsen, at han er nødt til at udnytte tilladelsen fra Kystdirektoratet for at komme videre, efter han har ventet på myndighederne i fem et halvt år.

Det skriver fyens.dk

Men samtidig klager han over tilladelsen, der altså er meget begrænset, og sætter trumf på ved at varsle en helt ny ansøgning, hvor han vil have lov til at lave en marina med plads til ikke færre end 2500 både i den gamle færgehavn i Knudshoved.

Kystdirektoratet vil begrænse den kommende marina på Knudshoved til 500 pladser af hensyn til marsvinene i Storebælt. Direktoratet mener nemlig ikke, det kan udelukkes, at en større lystbådehavn vil skade bestanden af de fredede små-hvaler.

content-loader
content-loader
content-loader