Gå til hoved-indhold
Det bliver de små bådejere, der bliver ramt af afgiftsforhøjelsen. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Det bliver de små bådejere, der bliver ramt af afgiftsforhøjelsen. Foto: Troels Lykke

Danboat: Kaskoforhøjelse er ikke rimelig

Regeringens forslag om at hæve afgiften på kaskoforsikring på lystfartøjer fra 1% til 1.34 % rammer helt skævt, siger formand for Danboat, Jan Hansen til minbaad.dk.

Af katrine bertelsen |

Fredag modtog interesserede parter et lovforslag fra regeringen, der bl.a. går ud på at hæve afgiften på kaskoforsikringer på lystbåde. Høringsfristen er sat til i dag!

Det giver de interesseorganisationer, der skal høres to hverdage til at kommentere på lovforslaget.

- Det hiver 30-40 mio. ud af vores fælles pengepung, siger Jan Hansen fra brancheforeningen Danboat, det er ikke rimeligt. De penge går fra hele branchen, fra bådforhandlere til skibsproviant.

Jan Hansen fra Danboat kan ikke dy sig for at blive lidt sarkastisk.

- Akutjob… De rammer klokkerent. De afskaffer job helt akut. Godt gået!

Fravælger kasko

Jan Hansen spår, at mange vil helt fravælge en kaskoforsikring, med de ulemper det vil medføre.

- Det rammer helt skævt. Dem med de større både skal nok klare sig, det er bådejere med små og mellemklasse både der kommer til at betale gildet, siger han.

I forvejen har branchen bare på et år, halveret omsætningen. Nu vil regeringen yderligere hive 34 mio. ud af lystsejlernes lommer.

- Det kan meget vel være at lovforslaget skæpper meget mindre i statskassen, end beregnet, siger Jan Hansen. Hvis der er mange der skipper kaskoforsikringen, går regnestykket slet ikke op.

Det ekstra provenu skal bruges til at finansiere udgifterne til driften af de maritime radiobaserede nød-, il- og sikkerhedstjenester i Danmark, fremgår det af lovforslaget.

Vi vil ikke have tilskud

- Vi ønsker ikke nogen form for tilskud, som eksempelvis håndværksbranchen, siger Jan Hansen fra Danboat.  Vi vil dybest set bare gerne tage vare på os selv og vores branche. Men det er bestemt ikke nemt, når vi med de dalende konjukturer er blevet næsten halveret på et år (kilde Danmarks Statistik).

- Så venligst, lad være med sparke i hovedet på dem som allerede ligger ned, slutter Jan Hansen, formand for Danboat.

Forslag

til

Lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af lønsum m.v., afskrivningsloven og forskellige andre love

(Ophævelse af andelsbeskatningen, forhøjelse af visse lønsumsafgiftssatser, nedsættelse af afskrivningssatsen for store vindmøller, inddragelse af CO2-kvoter under CFC-beskatningen, forhøjelse af afgiften af kaskoforsikringer for lystfartøjer m.v.)

Desuden indeholder lovforslaget et forslag om at forhøje den gældende afgift af kaskoforsikringer vedrørende lystfartøjer for at tilvejebringe et provenu på 30 mio. kr. årligt til at finansiere udgifterne til driften af de maritime radiobaserede nød-, il- og sikkerhedstjenester i Danmark.

Fremsat d. 16. nov.

content-loader
content-loader
content-loader