Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Gram-Hansen og Køstner er kendt for at være verdensmestre i at time starter, sådan var det i America's Cup i Valencia.

Lovende dansk Extreme 40-satsning efter Qingdao

SAP Extreme vandt sejlads på finaledagen i Kina. Gram-Hansen, Køstner, Hviid og Kamp sluttede samlet på 7. plads ud af 9. Se video af holdet der får lige så mange mio. kr. som håndboldlandsholdet.

Af Troels Lykke |

Den sidste dag i  Extreme Sailing Series Act 2 bød på udfordrende forhold med springende og stødende vind i Qingdaos Olympiske havneanlæg. 

I dagens 7 sejladser leverede SAP Extreme Sailing Team den hidtidige bedste performance ved at være næstbedste båd med 47point kun overgået af den vindende båd The Wave Muskat med 50 point. 

”Vi har al grund til at være tilfredse med dagen, hvor vi viser, at hvis vi rammer starten rigtigt så formår vi, at holde de bedste hold bag os. Der er mange ting der kan gå galt i et race og specielt  i denne form for kapsejladser, hvor bådene sejler hurtigt på en meget lille bane, siger Rasmus Køstner.

Dagens samlede resultat var specielt opmuntrende da de syv sejladser også bød på to sidstepladser.

Dårlig timing og vindhul

Jes Gram Hansen: 

”Den ene sidsteplads fik vi på grund, af dårlig timing i starten som førte til en for tidlig start og så var løbet kørt. I den anden rammer vi et vindhul på første lænseben og må se 3 både sejle uden om os og vi kom aldrig tilbage i sejladsen.

Ligesom i Oman til første afdeling af Extreme Sailing Series vandt SAP Extreme sidste sejlads efter at have først fra start til mål.

Vandt sidste sejlads efter god start

Rasmus Køstner: 

”I sidste sejlads timede vi starten perfekt og var etter ved første mærke. Lige efter mærket fik vi et godt tryk og da de efterfølgende både skulle kæmpe om positionerne ved mærket var vi væk og de så os aldrig mere. Det var en fed fornemmelse vi godt kan vænne os til”

Alt i alt har det været en rigtig god uge for SAP Extreme. Teamet har fået en hovedsponsor for en treårig periode. En sponsor, SAP, som allerede har engageret sig meget i projektet og som også gæstede sejladserne i Qingdao.

Var andenbedst på sidstedagen

Sportsligt har sejladserne i Kina vist, at SAP Extreme er på rette spor og optimismen er bestemt i top. 

Isoleret set endte SAP Extreme på en delt andenplads blandt alle både på sidstedagen af Extreme Sailing Series Act 2 i Qingdao, Kina. Med 47 point i de syv sejladser, blev de kun overgået af den samlede vinder, The Wave Muscat.

content-loader
content-loader
content-loader