Gå til hoved-indhold
Sejler-kogebogen kan fås hos landets boghandlere.Tur
Sejler-kogebogen kan fås hos landets boghandlere.

Anmeldelse: Sejlerkogebog til turen - fx grillet makrel

Morten W. Madsen – også kaldet HUBA – sejler og fhv. trommeslager i Kim Larsens band BELL-STAR, har begået en kogebog, med masser af nemme opskrifter til sejlerferien.

Af katrine bertelsen |

Sejler kogebogen, ”HUBA & GRYDEN” udmærker sig ved, at råvarerne kan skaffes i enhver havn, eller i nødstilfælde i Brugsen. Frisk fisk og få ingredienser krydret med en masse (sø)røverhistorier, udgør bestanddelene i bogen. 

Der hverken fokus på sundhed, slankemad eller hvad der ellers er oppe i tiden af skiftende trends. Her møder vi til gengæld en person der mener, at et ordentligt og veltillavet måltid mad er essensen af det gode liv til søs.

Huba tryller med de hurtige og nemme retter, der i (næsten) al slags vejr kan tilberedes i bådens pantry, samt grillretter der kan tilberedes på stranden en lun sommeraften. Skulle båden også råde over en røgeovn, er der også opskrifter til den. 

For den uerfarne kok der helst vil have opskrifter trin for trin, er den ikke specielt velegnet. Men da improvisationens ædle kunst er det, der udmærker en god sejler, går det nok alligevel.

Bogen kunne godt have været redigeret bedre og strammet lidt op her og der, nogle steder skal man gætte sig frem til, hvad der menes, og der er lidt meget snik-snak. Men det skæmmer ikke bogen mere end, at den er nem at bruge, og det er let at improvisere, hvis man ikke lige kan få de rette ingredienser. Den skal nok finde en plads i min kabys.               

Opskrift fra bogen: Grillet makrel
2 makreller
 1 bundt persille
 1 løg
 smør, salt og peber
 ½ kg store kartofler
 2 gulerødder
 1 rød grapefrugt
Dressing:
 2 dl. youghurt
 2 spsk. mayonaise
 1 spsk. karry

De rensede makreller fyldes med hakkede løg og persille, en klat smør, salt og peber. Makrellerne grilles. 

Kartoflerne med tyk skræl kommes direkte i gløderne. De skal være under konstant opsyn. 

Rør dressingen af youghurt, mayonaise og saften fra den røde grape. Krydr med salt, peber og evt. karry.

Sejler kogebogen HUBA & GRYDEN er på 216 sider og koster kr. 249,95. Bogen udkom d. 28. maj på Muusmann-forlag, og kan fås hos boghandlere over hele landet. ISBN: 978-87-92746-08-5. Bogen er illustreret med billeder, akvareller og tegninger af Huba.

Du kan læse mere om bogen og forfatteren på www.muusmann-forlag.dk

content-loader
content-loader
content-loader