Gå til hoved-indhold
Havvindmølleparken ved Anholt bliver Danmarks største. Foto: kms.dkTur
Havvindmølleparken ved Anholt bliver Danmarks største. Foto: kms.dk

Sejladsforbud ved Anholt

Byggeriet af Danmarks største havvindmøllepark er nu i fuld gang ved Anholt. Det medfører visse forbud mod sejlads med lystfartøjer ved Grenå og Anholt, i 2012 og 2013. Se her hvor du må sejle.

Af katrine bertelsen |

DONG Energy er ved at opføre Anholt Havmøllepark, og hele sejlsæsonen 2012 og 2013 arbejdes der på Danmarks største havmøllepark, der omfatter et 88 km2 stort område mellem Grenaa og Anholt.

Sikkerhedszone

Mens byggeriet står på, er der etableret en midlertidig sikkerhedszone omkring arbejdsområdet, hvor der er sejladsforbud for alle andre fartøjer end dem, der arbejder på vindmølleprojektet.

I Grenå er der oprettet et Marine Koordineringscenter, hvor fire navigatører i døgndrift overvåger og koordinerer trafikken i og omkring byggeriet. Centeret er udstyret med radarer, AIS og kameraer.

Søfartsstyrelsen vurderer, at det er for farligt, hvis der er almindelig skibstrafik i arbejdsområdet.

Korridor fra Grenå Havn

Fra Grenå Havn og i retning mod den sydligste bøje i forbudsområdet er der oprettet en korridor, som alle arbejdsfartøjer skal benytte, når de sejler til og fra arbejdsområdet.

Her vil der særligt være tæt trafik om morgenen ved 7-tiden og igen ved 19-tiden, hvor arbejdsbådene sejler hjem igen. Arbejdsbådene sejler 20-25 knob, og vil normalt gå af vejen for en lystbåd under sejl.

Afmærkning af forbudsområdet

Afmærkning af sikkerhedszonen består af 32 gule lystønder, der blinker fl. 3/10 sek. Lystønderne står med ca. én sømils afstand hele vejen rundt om forbudsområdet.

Desuden markerer fire gule bøjer det SØ'lige hjørne af forbudsområdet, og tre gule bøjer markerer det NV'lige hjørne.

Husk at afmærke i søkortet

Det er en god idé at afmærke forbudsområdet i søkortet, inden sæsonen starter, hvis sommerturen går til farvandet omkring Grenå og Anholt. 

Restriktionsområdet er meddelt til alle søfarende gennem ”Efterretninger for Søfarende”, EfS 40/2011. Du kan hente den relevante information her (PDF). 

Søkortrettelserne til området ved Anholt/Grenå finder du på side 540.

Kilde: soefartensledere.dk

content-loader
content-loader
content-loader