Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hård vind i Ho Bugt.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Peter og Jonathan Sigetty Bøje vandt JM i barsk vejr

Bølgesprøjtene fløj om ørerne på sejlere fra hele landet, da 24 Wayfarer både dystede i bølgerne ud for Ho Bugt Sejlklub i Hjerting om at blive jysk mester. Aarhus-båd vandt. Fotos.

 

Af Troels Lykke |

Vejrudsigt for åbne jyske mesterskab i Ho Bugt. Enkelte byger med kraftige vindstød, ved kysterne op til hård vind eller kuling, men ellers klart vejr og en temperatur ned mellem 13 og 18 grader.

JM 2012 blev afholdt af Ho Bugt Sejlklub i weekenden 15.-16. september, hvilket dannede rammerne om 7 fantastisk spændende kapsejladser med 24 tilmeldte både fra hele Danmark.

Det fortæller Lene Hemmsen fra Ho Bugt sejlklub.

Manddomsprøven - når drenge bliver til rigtige mænd

Den hårde vind i weekenden gjorde, at man bogstavlig talt blev nødt til at “hænge røven ud af bukserne” fortæller Poul Ammentorp fra Farum sejlklub, og fortsætter; “taktik var ikke nok” til weekendens sejladser, når man møder den hårde vestenvind og den stærke strøm, som skabes af tidevandet ved vestkysten bliver sejladserne hårde og fysiskkrævende arbejde.

Vestkysten har en barsk natur, hvor der kæmpes mod havets kræfter, hvilket man ikke møder mange steder i Danmark, - Det skaber nogle anderledes og spændende udfordringer.

“Tro, håb og venskaber”

Åbne jyske mesterskaber i Wayfarer-jollen ligger op til andet end kapsejlads og konkurrence. Sammenholdet og venskabet blandt sejlerne og tilhængerne af Wayfarer-jollen er enestående, fortæller Søren Jensen fra Farum sejlklub.

Velkomsten og gæstfriheden er ikke set bedre bekræfter Jesper Achton Friis fra Langøre.

Der bliver stadig talt om Lottes bagekunstner

Om det er den facinerende og rå vestenvind og de specielle sejlerforhold i Vesterhavet, der trækker sejlere fra hele landet til Esbjerg, eller om det er Lottes hjemmelavede æblekage der lokker, det vides ikke med sikkerhed.

Men en kendsgerning er det at JM i Wayfarer-jollen var endnu engang en stor succes, fortæller Bjarne Lindquist som er Formand for Ho Bugt Sejlklub.

Til et lignenden stævne sidste år, blev der serveret Lottes hjemmelavet æblekage. Den blev så populær, at der blev talt om den ved andre stævner, så den var selvfølgelig på programmet igen i år, griner Jens konge, der er mange-årigt medlem af Ho Bugt sejlklub.

Aarhus-båd vandt

Weekendens krimi blev opklaret og jysk mester 2012 blev Peter og Jonathan Sigetty Bøje fra Aarhus Sejlklub, efterfulgt af Søren Jensen og Annette Hansen fra Farum Sejlklub på en 2. plads, hvorefter Ove Skovgaard-Mortensen Dennis Nielsen fra SKB sejlede sig til en 3. plads.

 

content-loader
content-loader
content-loader