Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
DM-vinderne. Fotograf: FischerPhoto.com
Kapsejlads
Sølvvinder Ove Skovgaard-Mortensen.
Kapsejlads
Bronzevinder Søderlund og Friis.
Kapsejlads
Søren Svarre fra Roskilde.

Ægtepar vinder Wayfarer-DM i Furesøens vindlaboratorium

Wayfarer DM havde 28 joller til skarp dyst på Furesøen, arrangeret af Farum Sejlklub. Søren Jensen og hustru Annette Hansen vandt foran Arcona-importør. Video og fotos.

Af Troels Lykke |

Der var tale om et arrangement med ”indlagte sejladser”, hvor festmiddag i restauranten over klubbens lokaler var et vigtigt trækplaster.

Naturligvis skulle man først gøre sig fortjent via fire sejladser lørdag. Med 4-5 m/s op ad dagen blev vindstyrken betydelig bedre end den svage vind, som var forudsagt.

Det fortæller klassens kapsejladssekretær Søren Svarre fra Roskilde, der med sin gast tog en 8. plads.

En del tyvstarter

Feltet var ivrigt med en del tyvstarter, og en god fighterlyst tydelig at spore på dagens op-ned-bane. Søndagen bød på mere vind med 5-6 m/s jævnt og friske pust med gode plane ture på trekantsbane.

Samlet blev syv sejladser gennemført til dette DM. Sejren gik til W10844 Søren Jensen og gast (samt kone) Annette Hansen, som tydeligt hjemmevandt på søen var i stand til at sejle sig igennem alle udfordringer.

Andenpladsen gik til Wayfarer- (og Arcona) importør Ove Skovgaard Mortensen med gast Dennis Nielsen i W10787 fra Hundige.

Tredjepladsen snuppede W9355 med Kim Søderlund og Jesper Achton Friis. Farum sejlerne er normalt meget gæstfri og venlige mennesker, men de var ikke villige til at dele podiepladserne med ikke Farum sejlere.

Vindlaboratorium

I W10649 hygger vi os normalt på Roskilde Fjord, hvor vindspring og snedige påvirkninger fra bakker og skov er en kendt fænomen. Men en dyst på Farum sø forekommer som en tur i et ”vindlaboratorium”, hvor vindspringene er helt uforudsigelige og uden varsel.

Vi droppede derfor et forsøg på at notere kurser. At slå på de fleste vindspring, var vist vejen frem – eller skulle man ind under skoven/eller holde sig væk fra den?

Man skal jo kunne sejle under alle forhold – også på en svær sø midt i en skov – så læs endelig ikke nogen klagesang mellem linjerne her.

Wayfarerklasen glæder sig over, at også dette års DM var godt besøgt. Med 28 joller på startlinjen virker det som om, at der kan udkæmpes mange kampe ikke kun i starten, men også rundt på banen, hvor der afhængig af erfaring og færdigheder, er mange at kæmpe i mod på eget niveau.

I vores båd var nogle af nøgleordene for stævnet, at ville forbedre koncentrationsevnen og fokus gennem en hel regatta.

Ikke noget med at tage en ”morfar” midt i det hele, selv om et eller andet måske ikke var lykkedes efter bogen. Et andet punkt var at blive skarpere i situationerne i og omkring zonen og tredje punkt at lykkes med bedre positionering optil bundmærkerundinger.

Første kollision

I den forbindelse uden tvivl også at vove mere frækhed – naturligvis indenfor reglementet. Mange ting på ønskelisten lykkedes – og på godt og ondt også karrierens første kollision (uden skader – tak for det).

Nu har vi leget med interaktive regel-web-sites (se f.eks. http://game.finckh.net/indexe.htm) og vendt og drejet situationer i tør-træning med andre i klassen, og bang, så står man pludselig i virkeligheden.

Her skal man være skarp på, hvornår en konkurrent med rimelighed kan siges at have erhvervet retten til vejen efter regel 13, og om han i den proces bringer os i en situation, hvor vi ikke for mulighed for at holde klar og så videre.

Vi glæder os over, at W-klassen er ganske humør-balanceret, når man skal videre oven på diverse hændelser. Det var bestemt lærerigt for os at give lidt mere gas i situationer, hvor man som nyere kapsejler nemt kan trække følehornene til sig – og være for flink.

Social fed weekend

SWS (Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning) vil gerne sige en varm tak til Farum Sejlklub og hele holdet bag en sportslig og social fed DM weekend. Der er uden tvivl mange deltagere, som først på ugen vil mærke ”lidt” ømhed og stivhed i kroppen – so well done hele vejen rundt.

Fra min post som kapsejladssekretær glæder jeg mig på klassens vegne over, at der ved dette DM dukkede nye både op samt nogle, som vi ikke ser så ofte. Hvis nogen skulle have lyst til at afprøve kapsejladsglæden i en Wayfarer, så tøv ikke med at tage kontakt via www.Wayfarer.dk

Næste nationale begivenhed bliver Jysk Mesterskab afholdt af Ho Bugt Sejlklub ved Esbjerg.

Fra sidste år ved vi, at der også her bliver gjort en stor indsats ikke mindst med at indkvartere alle ”Køwenhavner tosserne” – når de drager af sted for at få nogle stryg omkring Ho Bugts strømfyldte skallebanker, skriver Søren Svarre W10649 , Kapsejladssekretær SWS.

Link til billeder fra stævnet. Fotograf: www.FischerPhoto.com
https://picasaweb.google.com/Godefotos/WDM2012Presse?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKumgMis_LjRxAE&feat=directlink

Video fra stævnet er skabt af fotograf Lauge Philipsen:

content-loader
content-loader
content-loader