Gå til hoved-indhold
Der meldes dog ikke om ledige pladser i Svendborg Amatør Sejlklubs havn, hvor der lige nu sejles SøvRoret. Foto: Troels LykkeHavne
Der meldes dog ikke om ledige pladser i Svendborg Amatør Sejlklubs havn, hvor der lige nu sejles SøvRoret. Foto: Troels Lykke

Ledige bådpladser på nyt site findbådpladser.dk

Krisen sætter spor i lystbådehavnene. Der er masser af ledige bådpladser, siger direktør i Foreningen af Danske Lystbådehavne i Danmark (Flid), Jesper Højenvang. 19 havne er pt. tilmeldt.

 

Af Troels Lykke |

Ud over at krisen har sat sine spor i de danske lystbådehavne, så er en masse ældre sejlere ved at stoppe med sejlads.

- Den store generation af lystsejlere fra 1980'erne ved at lægge op. Otte til 10 procent af den samlede bådpark er til salg, og mange af havnene melder om mange ledige bådpladser, siger Jesper Højenvang.

For at gøre opmærksom på de mange ledige pladser, har Flid etableret en hjemmeside www.findbådpladser.dk, der giver en oversigt over, hvor man kan finde en bådplads. Foreløbigt har 19 havne med i alt 300 ledige bådpladser meldt sig til hjemmesiden.

- Det beskriver meget godt situationen i hovedparten af landets øvrige lystbådehavne. Der er derfor nu rigtigt gode muligheder for at starte en maritim karriere og erhverve sig en god bådplads, siger Jesper Højenvang.

Masser af plads

Det er den stik modsatte situation, havnene nu er i sammenlignet med for bare nogle få år siden, hvor der var ventelister i mange havne, og nye bådejere ikke kunne få en plads.

- Vi ved, at det har afholdt mange fra et købe båd, fordi der ikke var plads i havnene. men det har vendt nu, der er masser af bådpladser at få, siger Jesper Højenvang.

Ledige bådpladser

Eksempelvis er der ledige bådpladser på Østjyllands kyst og visse steder i Nordsjælland og i Køge Bugt.

De attraktive havne på Øresundskysten er også ramt. Selvom der ikke er mange ledige bådpladser i havnene ved Øresund, er ventelisterne blevet kortere.

Der er cirka 400 lystbådehavne i Danmark.

Lige nu er der tilmeldt 19 havne til findbådpladser.dk

- Men vi forventer at mange flere havne vil melde sig til, siger Jesper Højenvang i dag til minbaad.dk

Kilde: jp.dk

content-loader
content-loader
content-loader