Gå til hoved-indhold
Havne
Smögen er et af de nu meget dyre steder at overnatte.

Havnepriser amok i Sverige - 450 kr. for et døgn - Falsterbo nu 500 kr.

Nord for Gøteborg har Kerteminde-sejlere oplevet vanvittige stigninger i havneleje og strøm. En havneplads koster nu rask væk 450 kr. for et døgn - plus 50 kr. i strøm.

Af Troels Lykke |

Jette Nielsen fra Kerteminde har atter været i Sverige i år med sin mand, Niels, i en Comfortina 35.

Ægteparret er vældig glade for at sejle i den svenske skærgård, selvom det til tider kan være svært at finde en havneplads, da svenskerne ikke bare stiller deres havneplads skilt på grøn, nej man skal pænt være på gæstepladserne, der ikke altid ligger godt.

Og som om det ikke var nok at opleve den form for ugæstfrihed, så oplever danskerne nu uforståelige prisstigninger, der ikke har hold i forhold til alle andre prisstigninger i samfundet.

Kæmpe prisstigninger

Jette Nielsen er da også forundret og irriteret over prisstigningerne i de svenske havne, nord for Göteborg, når der sejles i juli måned.

- Sidste år kostede en gæsteplads 350 kroner, i år var den steget til 450 kroner for et døgn og strømmen koster nu 50 kroner i døgn, mod 40 kroner sidste år. Derfor ligger vi nu tit for svaj uden for havnen, siger Jette Nielsen til minbaad.dk. 

Har andre sejlere oplevet billigere eller dyrere svenske havne, så skriv endelig en kommentar eller send en mail til troels@minbaad.dk

content-loader
content-loader
content-loader