Gå til hoved-indhold
Cille Smedegaard kommer direkte fra Optimistjollen, men skal allerede til VM. Foto: Christian RindomKapsejlads
Cille Smedegaard kommer direkte fra Optimistjollen, men skal allerede til VM. Foto: Søren Johnsen

Tre Europajolle-sejlere er nu også klar til VM

Europajolle Open Week i Spanien gav tre billetter til VM i Spanien til Cille Smedegaard, Hans Frederik Klint og Sebastian Yde Hedegaard. 159 joller deltager i VM med 24 danske iblandt.

Af Troels Lykke |

"Det er en stor udfordring at blive udtaget til VM blandt de 107 danske sejlere, der deltog i udtagelsessejladserne," fortæller Michael Cholewa, formanden for Europe Class Denmark. Han mener i øvrigt at sejlerne lærer en bunke med mange udfordringer i klassen.

Der har været benhårde udtagelser over 4 stævner med i alt 27 sejladser. Her udtages de 12 drenge og 12 piger der skal repræsentere Danmark til VM.

VM nord for Barcelona

VM holdes i år i L'Escala, nord for Barcelona i Spanien. Ugen før VM er der altid "Open Week" hvor alle kan stille op - og dermed kan familierne planlægge et sommertogt længe før ranglisten er færdigsejlet.

"Open Week er en ekstra mulighed for at komme til VM" fortæller Christian Rindom, en af de populære og dygtige trænere. Her får de, som ikke har kvalificeret sig, chancen for at sejle sig til en VM-billet.

Tre danskere via Open Week

I år lykkedes det tre danske sejlere at få en VM-billet via Open Week; Cille Smedegaard, Hans Frederik Klint og Sebastian Yde Hedegaard.

Open Week blev desuden kanon opvarmning for mange af de andre danske sejlere bl.a. Annette Lundø, som fik en flot 2. plads blandt de mange dygtige piger fra hele Europa.

"Jeg sejler Europajolle igen, fordi det er rigtig sjovt og der er godt kammeratskab" siger en glad Annette Lundø, der har været et halvt år i Shanghai for nyligt.

I alt deltog over 100 både i Open Week. Inklusive de tre ekstra danskere er der er nu tilmeldt 159 sejlere til VM.

Læs mere på www.europeclass.dk

content-loader
content-loader
content-loader