Gå til hoved-indhold
De danske piger dominerer Junior EM på Garda. Hele 9 danske piger med i top 20. Mange af de danske sejlere kender Gardasøen rigtig godt – helt tilbage fra optimistårene har de sejlet på søen.Kapsejlads
De danske piger dominerer Junior EM på Garda. Hele 9 danske piger med i top 20. Mange af de danske sejlere kender Gardasøen rigtig godt – helt tilbage fra optimistårene har de sejlet på søen.

E-jolle: Junior EM på Garda – danske piger er i top

Christina Andersen ligger 3, Anne-Line Lyngsø 4 og Trine Bentzen 5 på Gardasøen.

Af Troels Lykke |

Karavanen af gummibåde, europajoller og –sejlere er nu nået fra L´Escala i Spanien til Riva del Garda. For nogen af sejlerne er det næsten som at komme hjem.

De har sejlet rigtig meget på denne sø og kender den godt, men de ved også at søen næsten altid byder på udfordringer. Dette Junior EM er ingen undtagelse.

Stævnet er blevet afviklet under svære vindforhold. Den kendte søbrise på 7-10 m/sek fra syd er ikke rigtigt brudt igennem, i stedet har perioder med højre og venstre drejninger på 15-25 grader, gjort det svært for de unge sejlere!

Svært at finde system

”Det har været en stor udfordring at forsøge at finde et system i og nogle har haft mere held end andre!” siger Nicolas Brandt Hansen, der er træner for drengene.

Status i dag, hvor der er 2 sejladsdage tilbage er, at 9 danske piger ligger i top 20. Meget imponerende. Christina Andersen ligger 3, Anne-Line Lyngsø 4 og Trine Bentzen 5.

Pigernes træner, Søren Johnsen, som selv har stor erfaring med sejlads i europajolle, ser rigtige gode fremtidsudsigter for de danske piger i Europaklassen:

”Det er en fornøjelse at lære pigerne at kende og arbejde sammen med dem. Jeg er imponeret over deres tilgang til sejladserne. De har rigtig mange af de egenskaber, der skal til for at opnå gode resultater og der er virkelig talentmasse både i bredde og top.”

Bedste dreng efter 6 sejladser er Tobias Hemdorff, som er kommet direkte fra Ungdoms-VM, WYSC og hertil. Han ligger på en 3. plads. Herefter ligger David M. Sander 13 og Lau Zachariassen 19.

Søen er udfordrende

Drengenes træner Nicolas udtaler:

"Søen er meget udfordrende, da sejlerne i perioder må sejle med høj risiko for at være med helt i toppen, og til tider bliver sejlerne straffet hårdt, fordi vinden ikke arter sig som for 20 minutter siden, da de sejlede det seneste opkryds."
Drengegruppen er en blanding af sejlere, som tidligere har deltaget ved JEM og sejlere, som er i gang med deres første sæson.

Nicolas ser et stort potentiale i gruppen:

”Der er ingen tvivl om, at disse drenge vil være at se fremme i de internationale felter i fremtiden! De brænder for at krydse startlinen først og være med til at styre sejladserne fra start til slut, hvilket gør det sjovt at være med på sidelinjen som træner. Vi ser frem til 2 dage mere på Gardasøen med muligheden for at sejle nogle stabile sejladser med de erfaringer vi har gjort os med vindforholdene!”

Resultater www.fragliavelariva.it/en/regatta/836/view

content-loader
content-loader
content-loader