Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kjærgaard og Høgh-Christensen. Foto: Lykke
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen er i form.
Kapsejlads
Hård vind ved VM. Foto: Mark Lloyd
Kapsejlads

Høghen fik en hjernerystelse og piskesmæld i bomning

Ved Finnjolle-VM gik det galt da en sejler væltede lige foran Jonas Høgh-Christensen, der SKAL holde pause fra sejlads nu. Høghen førte tit over Ben Ainslie ved VM. Interview med Høghen og træner.

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen sejlede fornylig Finnjolle-VM-bronze hjem i England men det var ikke uden omkostninger, da der blev sejlet i hård luft og kæmpe bølger.

- Jeg har overlap på ham der bommer lige før mig, men han vælter i bomningen og jeg vælter også da jeg forsøger at undgå ham og der får jeg bommen i hovedet jeg bommer for at undgå ham, siger den 31-årige KDYer og viser os stingene i hovedbunden.

Jonas Høgh-Christensen fik hjernerystelse, men allerede på mandag må han starte langsomt op, siger hans læge.

Farten fejler ikke noget ellers bliver man ikke nummer tre til VM. Ben Ainslie vandt suverænt, men han er ikke en gud, i hvert fald kunne Høghen hamle op med ham.

Pludselig er Ben Ainslie forbi

- I over halvdelen af sejladserne fører jeg over Ben, men på 2. opkryds eller sidste læns giver jeg slip på ham og så er han foran, det er primært taktiske fejl som han slår mig på. Vi havde flere sejladser hvor vi var langt foran feltet, forklarer Jonas Høgh-Christensen til minbaad.dk.

KDYerens træner, Kristian Kjærgaard, siger om Høghens fokus frem til OL.

- Det er detaljer fra nu af, men vi har et ekstra fokus på læns, da man nu må pumpe frit fra 10 knob, før var grænsen 12 knob.

Sejler i den ældste jolle til OL

Høghen har to Finnjoller, en ældre fra 2004 og en nyere, men det er nok den ældste, som han vælger og Poul Harder og Poul Brøker skal tjekke den op igen optimere den.

Om mast og sejl, siger Kjærgaard:

- Vi har testet 5-6 master på det sidste og 15 sejl. Vi skal vælge to master og to sejl, der kan sejle i let luft og hård luft, så vi har to set-up. Vi har ikke valgt endnu.

Hvad er Jonas' styrke?

- Det er klart starterne og taktikken. Han er især god i frisk pålandsvind.

I er venner privat og har sejlet opti sammen som børn, hvordan kan I egentlig arbejde sammen?

- Det er meget dialog om det vi ser. Og så er jeg hans ekstra øjne og vi har fået rigtige gode vind- og strøminstrumenter, fx kan jeg smide en gps i vandet og måle strømmen helt nøjagtigt.

Og hvis han har sejlet en dårlig sejlads hvem siger så først noget?

- Så sejler jeg lige en ekstra bue inden vi mødes, siger han og griner.

Kristian Kjærgaard har selv kørt en olympisk kampagne i Laser og 470-jolle, derudover sejlede han Optimstjolle og sejlede som regel fra Jonas Høgh-Christensen.

content-loader
content-loader
content-loader