Gå til hoved-indhold
Hvert år dør der mennesker, der falder over bord og ikke kan komme op i båden igenKort Nyt
Hvert år dør der mennesker, der falder over bord og ikke kan komme op i båden igen. Foto: Søsportens Sikkerhedsråd
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

TV: Uskyldig flirt til søs ender i drama - husk stigen

En dejlig fisketur og en uskyldig flirt er lige ved at ende ulykkeligt i den korte stumfilm, som Søsportens Sikkerhedsråd netop har lagt på YouTube.

 

Af Troels Lykke |

"Sikkerhed er alvorligt og skal tages alvorligt, men det må gerne fortælles med humor, for man husker meget bedre, når man har paraderne lidt nede og lige har grinet," siger sekretariatsleder for Søsportens Sikkerhedsråd Sten Emborg, der står bag filmen "Fiskeren og pigen med badestigen".

Han forklarer videre.
 
"Hvert år dør der mennesker, der falder over bord og ikke kan komme op i båden igen. Selv hvis der er en anden på båden, kan det være svært at hive en op, der er faldet over bord. Men med redningsvest og stige, vil de fleste overleve. Jeg håber, at folk synes, at filmen er sjov, men det er ikke for sjov, at vi laver den. Ser fritidsfiskerne den ikke selv, håber vi børnene eller børnebørnene vil. Vi tror, at den vil redde liv," understreger Sten Emborg.
 
Filmen er ment som et lystigt supplement til de mange pjecer fra Søsportens Sikkerhedsråd:
 
"Pjecerne samler meget viden. Men for nogle kan de blive for korrekte og seriøse. Vi håber, at filmen kan fange nogle af dem, der ikke orker at høre på velmenende råd - men bare vil se, hvor sjovt det kan være at være på vandet - især med det rigtige udstyr," griner Sten Emborg.
 
Se filmen her og giv udtryk for din mening:
 
Facebook: http://www.facebook.com/#!/BrugVesten
 

content-loader
content-loader
content-loader