Gå til hoved-indhold
Sejlere under kapsejlads glemmer ofte at sejle med vest, viser afstemning på minbaad.dk. Foto: RolexKort Nyt
Sejlere under kapsejlads glemmer ofte at sejle med vest, viser afstemning på minbaad.dk. Foto: Rolex

For få bruger redningsvest - ny kampagne

Ny kampagne til april skal redde liv. Undersøgelse på minbaad.dk viser, at 39 % af 338 adspurgte fritidssejlere ikke bruger redningsvest. Det tal skal bringes ned, siger Beredskabsforbundet.

Af Troels Lykke |

Beredskabsforbundet vil derfor med støtte fra TrygFonden køre en kampagne i april og maj. Målet er at få flere fritidssejlere og lystfiskere til at bruge redningsvest.

Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen, MF (S), siger:

– At skabe sikkerhed er en naturlig aktivitet for Beredskabsforbundet. Vi er ved at afslutte en kampagne, hvor alle fritidssejlere har fået tilbudt et førstehjælpskursus målrettet søsporten.

- Generelt har vi stor ekspertise i forebyggende kampagner, og med midlerne fra TrygFonden kan vi nu sætte fokus på et område, hvor der er stort behov for dette. Vi skal gerne have ændret adfærden blandt fritidssejlerne og lystfiskerne, så antallet, der bruger redningsveste, stiger, fortæller Bjarne Laustsen.

42 druknede i 2008 til 2010

Ifølge statistik fra Søsportens Sikkerhedsråd er der i perioden 2008-2010 omkommet 42 fritidssejlere og lystfiskere til søs. I næsten alle tilfælde bar ingen af de omkomne redningsveste.

- I Søsportens Sikkerhedsråd ser vi positivt på kampagnen fra Beredskabsforbundet, der skal få flere fritidssejlere og lystfiskere til at bære redningsvest. Sikkerhed til søs skal altid prioriteres. Brug af redningsvest er det enkeltmiddel, der kan forebygge flest dødsfald indenfor fritidssejladsen.

- Vi håber derfor håber, at kampagnen vil have effekt blandt de sejlere, som ikke bruger redningsvest, fortæller daglig leder ved Søsportens Sikkerhedsråd specialkonsulent Sten Emborg.

Gode råd

Af gode råd til sejlerne kan Beredskabsforbundet blandt andet nævne altid at bruge redningsvest, og at der er nok til alle om bord på båden.

Sørg for at redningsvesten er i synlige neonfarver (fx gul, orange og rød – selvlysende eller med kraftige reflekser), så du ikke går i ét med havets mørke farver.

Fortæl familie/venner hvor længe du planlægger at være ude at fiske eller sejle, lyder det fra Beredskabsforbundet.

content-loader
content-loader
content-loader