Gå til hoved-indhold
Arbejdet med at få lystbådehavnen i Fredericia færdig er i fuld gang, og forventes afsluttet til sankthans. Foto: fredericia-lystbaadehavn.dkHavne
Arbejdet med at få lystbådehavnen i Fredericia færdig er i fuld gang, og forventes afsluttet til sankthans. Foto: fredericia-lystbaadehavn.dk

Kop kaffe gav ny havn i Fredericia

Når lystsejlerne i Fredericia kan glæde sig til en ny og meget større havn til sommer, er det byens borgmester, der gav en hånd.

Af Katrine Bertelsen |

John Middelboe og Peter Thomsen fra Foreningen Fredericia Lystbådehavn inviterede sig selv på kaffe hos borgmester Thomas Banke (V) få dage før juleaften i 2010, og det skulle vise sig at blive en meget afgørende kop kaffe og snak med byens førstemand.

- Når vi i dag kan stå her i lystbådehavnen og glæde os over, at en helt ny og større havn er ved at tage form, så skyldes det alene mødet den eftermiddag med Thomas Banke, for han fandt pengene til den kostbare investering, fortæller John Middelboe fra Fredericia Sejlklub.

Lystsejlerne har i en årrække ønsket at udvide havnen i Sanddal, men har ikke haft mulighed for at optage lån til den nødvendige investering på cirka 40 millioner kroner. Derfor skulle pengene findes et andet sted.

- Da Thomas Banke havde hørt på os og forstået, at vi ikke selv var i stand til at optage et kreditforeningslån på det store millionbeløb, da vi jo ikke ejer havnen, mente han at have fundet pengene, fortæller Peter Thomsen.

Med viceborgmester Mads Lund fra Borgergruppen i spidsen blev der mellem jul og nytår 2010 for alvor sat gang i planerne om en ny lystbådehavn, for ikke blot skulle ADPs bestyrelse sige ja til at optage så stort et millionlån, lystsejlerne skulle også sige ja til planerne. Men det lykkedes og straks efter nytår gik entreprenører i gang med anden etape af lystbådehavnen, der bl. a. omfatter udgravning af et nyt havnebassin.

Fredericia Lystbådehavn forventer, at det nye store havnebassin er klar til brug i det tidlige forår, når bådene skal i vandet, og at alle broer er på plads til sankthans.

 

Læs mere på: www.fredericia-lystbaadehavn.dk

Kilde: Fredericia Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader