Gå til hoved-indhold
Havneudvidelsen er placeret sydøst for den eksisterende havn. Billede fra kommunens debatfolder.Havne
Havneudvidelsen er placeret sydøst for den eksisterende havn. Billede fra kommunens debatfolder.

Frygt for Sæby Havns fremtid

En planlagt udvidelse af Sæby Havn, med et fem etagers boligbyggeri på havnens område, bekymrer Sæby Sejlklubs formand Erik Bach. Det ødelægger havnens miljø, siger han.

Af katrine bertelsen |

Formand for Sæby Sejlklub Erik Bach, er ikke begejstret for kommunens nye planer om bebyggelse på Sæby Havn. Det skriver nordjyske.dk

Frederikshavn Kommune har besluttet at sende et forslag til havneudvidelse og byudvikling sydøst for havnen ud i en for-offentlighedsfase.

Forslaget skitserer et boligområde med punkthuse i fem etager på den såkaldte Fabriksgrund med Nordmark Maskinfabriks gamle bygninger. Det planlagte Boligområde strækker sig imidlertid helt ind på det nuværende havneområde.

Erik Bach mener, planen er i direkte modstrid med tidligere afgivne løfter om, at nyt byggeri på havnen ikke må være højere end kirken.

Det er ikke kun højden på det kommende byggeri, der bekymrer Erik Bach. Den udvidede havn skal give plads til til 200 flere både, men hvor skal de være om vinteren, spørger han.

Erik Bach opfordrer kommunen til at tage ved lære af andre byer, som har fået smadret deres havnemiljø med kompakt boligbyggeri, og i stedet hente inspiration, hvor nænsom fornyelse af en gammel havn er lykkedes. Som for eksempel i Hals.

Den planlagte udvidelse medfører boligbyggeri i op til fem etager.

content-loader
content-loader
content-loader