Gå til hoved-indhold
Bo Petersen overvejer nu at stoppe i Contenderen for at sejle OK-jolle. Lige nu ligger Hellerup-sejleren på en andenplads. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dkKapsejlads
Bo Petersen overvejer nu at stoppe i Contenderen for at sejle OK-jolle. Lige nu ligger Hellerup-sejleren på en 3. plads. Foto: Søren Svarre/sejlfoto.dk

Fem danskere i top ti ved VM i OK-jolle

Dommer Christian Lerche og Vallensbæk Sejlklub lavede fremragende bane i dag og 145 OK-joller kæmpede i to sejladser. René Johansen og Bo Petersen helt fremme.

Af Troels Lykke |

Der er en sand sejlerfest igang frem til på lørdag i Vallensbæk Havn. Sejlere fra Australien, New Zealand, Frankrig, Polen og mange andre lande er igang.

Godt nok udsatte dommer Christian Lerche sejladsen i dag, indtil søbrisen slog igennem.

Minbaad.dk sejlede med og er lige nu på en 45. plads. Det var bare sjovt også selvom jeg blev nummer 72 i anden sejlads, som Jørgen Svendsen vandt.

- Jeg gik i venstre side indtil det første skift kom og dermed udnyttede jeg strømmen optimalt. I det hele taget betød strømmen meget i dag, forklarede Jørgen Svendsen på en defriefing, hvor verdenselitesejleren i 49er, Nicolai Thorsell gjorde status som landstrænder for 45 danske sejlere, der er med ved OK-VM.

Skrap tysker i front

VM føres nu af en skrap, tysk Finnjolle-sejler André Budzien, mens René Johansen er på en 2. plads efterfulgt af Contender-sejleren Bo Petersen, der tidligere er kendt som en haj i 505 og Europajolle.

Jørgen Svendsen er nu på en 6. plads, mens Jørgen Lindhardtsen er godt nede i feltet, da han blev disket i første sejlads for en tyvstart i en sejlads han ellers vandt.

Lindhardtsen vandt sejlads men tyvstartede

67-årige Jørgen Lindhardtsen fra Hvidovre Sejlklub Suset, startede ganske enkelt et minut for tidligt, da han ikke selv havde styr på tiden og da der var sort flag så røg han ud.

- Jeg vidste jeg blev disket, men da jeg sejlede ned og startede igen var jeg ikke for tidligt over linjen i den første sejlads, siger en ærgerlig Jørgen Lindhardtsen, der ellers har god fart i båden med et ældre VB-sejl, han har lagt ny, ekstra forkurve i.

Efter sejladsern var der var fadøl, høj musik, popcorn og chilli concarne til sejlerne da vi kom i land og gps trackerne var afleveret.

Én tyvstart i hver start

Dommer Christian Lerche siger til minbaad.dk om sejladserne:

- Vi skal åbenbart have en omstart i hver sejlads, det må folk så betragte som en slags øvelse før vi starter den næste med sort flag. Den sidste start i dag var virkelig flot, alle var helt op på linjen og da der var gået 5 sekunder efter startskuddet, da var alle over.

OK-VM, stilling efter 2 sejladser

1 GER 762 André Budzien 5
2 DEN 1393 Rene Johannsen 9
3 DEN 1374 Bo Petersen 10
4 AUS 749 Roger Blasse 18
5 NZL 544 Greg Wilcox 20
6 DEN 1411 Jørgen Svendsen 23
7 DEN 1398 Christian Hedlund 26
8 NZL 542 Alistair Deaves 28
9 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 31
10 DEN 1377 Jørgen Holm Nielsen 31

Se hele resultatlisten

Foto: Søren Svarre, www.sejlfoto.dk

Bo Petersen vandt første sejlads i dag efter at Jørgen Lindhardtsen blev disket for tyvstart.

Jørgen Holm, tv., Green-sejlmager, ligger nummer ti til VM.

Bo Teglers, der nu arbejder i Sydsudan, var med helt fremme i dagens første sejlads.

Se alle Søren Svarres foto

Se Frank Vislers foto

content-loader
content-loader
content-loader