Gå til hoved-indhold
Christian Steffensen og Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion har været tovholdere på bogen med flotte fotos og tips. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Christian Steffensen og Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion har været tovholdere på bogen med flotte fotos og tips. Foto: Troels Lykke

Ny vigtig dansk sejler-bibel til kapsejlerne

Aldersrelateret træning i sejlsport - ATK for børn og unge, 8 - 25 år, er navnet på en ny bog, der giver råd om taktik, kost, fysisk og mental træning og meget andet. Vi har netop set den i Odense.

Af Troels Lykke, odense, scandic hotel |

Aldersrelateret træning i sejlsport - ATK for børn og unge, 8 - 25 år er en bog som har været undervejs i to år.

- Det er den nye bibel til sejlerne fra begynder til elitesejler, siger sportschef Thomas Jacobsen til minbaad.dk under Dansk Sejlunions generalforsamling i Odense.

Bogen er på 254 sider og den har en masse seriøs info at byde på til kapsejlere, forældre, begyndere, klubledere.

100 personer har bidraget til bogen

Fra talerstolen i Odense, på Scandic Hotel, har Thomas Jacobsen haft ordet. Han sagde blandt andet:

- Jeg er meget stolt af at bogen er blevet til. Den er sket efter et meget tæt samarbejde med Team Danmark, de har givet os en opgave, at beskrive hvordan man kommer fra et talent til international elitesejler. Peter Krüger Andersen (49er-sejler fra landsholdet, red.) har hjulpet rigtigt meget til, bogen men det har trænere, klubledere, sejlere og mange andre også gjort. I alt har 75 til 100 personer bidraget til bogen.

Emner i bogen

Af emner i bogen kan nævnes: Vi skal lege på vandet, Sigter mod sen specialicering, Dilomsejlerskolen, Rundt om trænerrollen, Fysisk træning og leg, Sejlerens uundværlige brændstof, Fra talent til topsejler, Udviklingsmiljøer - den danske model, Trim, teknik og fart, Strategi og taktik, Mentale færdigheder, Sejlsport hele livet.

Købes i Dansk Sejlunion - pris ikke lagt fast endnu

Bogens pris er endnu ikke lagt fast, men det bliver ikke dyrt, siger Christian Steffensen fra Dansk Sejlunion. Om cirka 14 dage kan den købes i Dansk Sejlunion.

Sådan træner sejlere fysisk, kan man læse i den nye bog, som minbaad.dk netop har fået i Odense til generalforsamling i DS.

content-loader
content-loader
content-loader