Gå til hoved-indhold
Sejlerbogen er blevet til over en årrække, og er oprindelig udviklet i samarbejde med Norges Seilforbund, fortæller Øyvind BordalKort Nyt
Sejlerbogen er blevet til over en årrække, og er oprindelig udviklet i samarbejde med Norges Seilforbund, fortæller Øyvind Bordal.

Sejlerbogen - Danmarks nye bog om sejlads

”Både modigt og meget befriende at se en ny bog håndtere den vanskelige disciplin det er at formidle glæden og fascinationen...” siger Jesper Bank om bogen, som journalist Øyvind Bordal har skrevet.

Af Troels Lykke |

Sejlerbogen har været på markedet i mindre end to uger, og allerede nu har forlaget travlt med at pakke og sende bøger til kunder over hele Danmark, siger forfatter og forlagsindehaver Øyvind Bordal.

”Vi vil gøre sejlsport enkelt og tilgængelig, og vise den lystbetingede side af sagen. De bøger der findes på markedet i forvejen er sjældent tidssvarende, og er gerne præget af en skole-tænkning der gør det kedeligt og unødvendigt kompliceret at lære at sejle. Vi vil gerne gøre op med den tendens, og vise hvor let tilgængelig og sjovt sejlsport faktisk er blevet - med de både, sejl og udstyr der findes i dag.”

Succes til norsk version

Sejlerbogen er blevet til over en årrække, og er oprindelig udviklet i samarbejde med Norges Seilforbund, den norske søsterorganisation til Dansk Sejlunion.

Fotograf og medforfatter er Magne Klann, som har flere maritime bøger på samvittigheden fra tidligere. Bogen udkom i en norsk version i foråret, og den er allerede blevet det dominerende værk på sit felt i Norge.

Som sejlsportsjournalist på Bådmagasinet har Bordal interviewet og sejlet med mange af verdens bedste sejlere, og specielt kapsejlads-sektionen i bogen er baseret på råd og vejledning fra en lang række olympiske medaljevindere, verdensmestre og professionelle stjerner indenfor sejlsporten.

Den norske version har forord af Knut Frostad, mens Jesper Bank har skrevet forordet til den danske udgave.

Genkendelig dansk virkelighed

"Den danske version er ikke kun oversat", siger Bordal, "hele teksten er redigeret med tanke på danske forhold, og en del af fotomaterialet er også udskiftet. Meget af pointen er at bogen skal henvende sig til danske sejlere, og referere til en genkendelig, dansk virkelighed. Det er der ikke nogen anden, bredt orienteret bog på markedet, der gør i dag. Det er endt med at blive en stor bog – 336 sider, med 772 billeder og illustrationer. Så vidt jeg ved er der ikke tidligere udkommet en så omfattende bog om sejlsport, rettet mod danske forhold".

Fra begynder til ekspert

”Sejlerbogen indeholder fire sektioner”, fortæller Bordal.

”Begyndere, kølbådsejlere, jollesejlere og kapsejlere har fået hver sin afdeling. Den store gruppe af kølbådssejlere med hovedfokus på tursejlads har fået meget plads, vi ville virkelig lave noget ordentlig til netop dem. De er den største gruppe sejlere vi har, og der er ikke ret meget litteratur på markedet, der tager sig af dem. Men vi har afsat plads til hele spektret, alle slags sejlere kan udvikle sig videre med bogen – som sagt også kapsejlere på højt niveau, også i jolleklasserne. Alt i alt mente vi det var på tide med en stor, samlende bog som går hele vejen fra begynder til ekspert, og hvor der virkelig er gjort noget ud af foto, illustrationer og layout."Sejlerbogen forhandles direkte på www.sejlerbogen.dk

På hjemmesiden kan du også bladre i bogen, og læse mere om den.

content-loader
content-loader
content-loader