Gå til hoved-indhold
Team Ulrikkeholm, th, overraskede med bronze. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Team Ulrikkeholm, th, overraskede med bronze. Foto: Troels Lykke

Camilla Ulrikkeholm vinder DM-bronze - for få medaljer

Dansk Sejlunion havde sendt for få medaljer til DM i matchrace, de havde ikke regnet med at seks kvinder tog medaljer. Rasmus Wiltoft vandt DM. Hestbæk tog sølv.

Af Troels Lykke |

Olli-Pekka og Rasmus Wiltoft tabte kun en enkelt sejlads hver og skulle således møde hinanden i kampen om førstepladsen ved DM i  matchrace, hvor der skulle sejles bedst af 3 sejladser.

På dette tidspunkt havde Rasmus og sin besætning  bestående af Hans Jacob Simonsen, Emil Wester, Martin Kjær Olsen og Peter Lange allerede sikret sig DM guldmedaljen - nu gjaldt det også æren. Det fortæller KDY på deres hjemmeside.

Ulrikkeholm taber til Hestbæk

Camilla Ulrikkeholm skulle med tre vundne sejladser i bagagen sejle petitfinalen mod Michael Hestbæk, som kun havde to vundne sejladser med fra mellemrunden.

Det skulle afgøres i en enkelt sejlads, og den tog Michael Hestbæk, som derfor sammen med Henning Lambertsen, Niels Gramkov, Thomas Hartvig og Jeppe Blak vandt DM sølv.

Det stærke og entusiastiske kvindehold, der udover Camilla består af Tine Kjærgaard, Louise Ulrikkeholm, Christel Teglers, Sara K. Wright og Josefine Boel Rasmussen kan dog være stolte af deres bronzemedalje.

- Dansk Sejlunion havde sendt for få medaljer, men vi blev enige om at de nok skulle eftersende hvis kvinderne vandt en medalje, da de jo sejler med en person mere end mændene, siger Dorte Mølgaard til minbaad.dk, der så sejladserne i går i hårdt vejr.

Sidste års sølvvinder, Lars Nordbjærg, og sidste års bronzevinder Henrik Jensen skulle sejle om 5./6. pladsen, og det blev Lars, som vandt den sejlads og derfor kom på 5. pladsen i år.

Sikker Wiltoft

Imens ventede man spændt på land for at findt ud af, om Rasmus Wiltoft kunne tage den overordnede sejr.

Viljen fejlede ingenting og kræfterne tilsyneladende heller ikke, for det lykkedes ham og sin besætning at vinde de to første sejladser og dermed viste, at de var den retmæssige vinder.

- Der skal lyde en kæmpe tak til vores baneleder Peter Lübeck samt opmandsgruppen: Torben Precht-Jensen, Paw Hagen, Henrik Rose, Rasmus Kruse Krossá, Henrik Eyermann, Frederik Nordsted, Jacob Dalgaard Nielsen og Jacob Rolin. Også en stor tak til vores super hjælper Jens Vestergaard samt Dennis, Helle, Jill og Henriette og Rasmus fra Widex, siger Dorte Mølgaard.

Resultat, DM i matchrace, Skovshoved, KDY

1. Rasmus Viltoft - DM guld
2. Olli-Pekka Lumijärvi
3. Michael Hestbæk - DM sølv
4. Camilla Ulrikkeholm - DM bronze
5. Lars Norbjærg
6. Henrik Jensen
7.5 Henrik Christensen
7.5 Lucas Lier
9.5 Mads Degnegaard
9.5 Martin Boidin
11.5 Mads Korsgaard
11.5 Jan Gregersen

Gode manøvre så vi i går.

content-loader
content-loader
content-loader