Gå til hoved-indhold
Havne
Den næsten færdige lystbådehavn. Foto: Søren Kragelund
Havne
Havnens nye lift, der kan klare op til 25 tons. Foto: Søren Kragelund

1. etape af Fredericia Lystbåde Havn klar

Efter 14 års tilløb kunne lystbådehavnen i Fredericia indvie 1. etape af havnerenoveringen. Byggeriet har stået på i halvandet år, og forventes at stå helt færdig til sæsonen 2013.

Af katrine bertelsen |

Søren Kragelund fra Fredericia Sejlklub fortæller til minbaad.dk, at der nu er 480 nye havnepladser, hvor af de 380 er til større både.

- Vi har også investeret i 300 meter flydebroer, og sejlklubben har selv betalt 8 mio. til projektet, der iøvrigt er financieret med et 30-årigt millionlån.

Derudover er havnebassinet er blevet udvidet, og der kan købes både benzin og diesel på den nye havn. 600 m2 klubhuse og havnekontor mangler stadig.

- Fundamenterne til klubhuse og havnekontor er blevet støbt, og vi regner med, at det hele står færdigt til sæsonen 2013, siger Søren Kragelund.

Ydermere har havnen investeret i en ny lift, da vinteropbevaringen sker på den anden side af Strandvejen, overfor havnen.

- Vores nye Sublift kan køre helt ned til vandkanten, få bådene skånsomt op, og køre dem over på vinterpladsen og sætte dem direkte i stativet. Det er en stor forbedring, slutter Søren Kragelund.

content-loader
content-loader
content-loader