Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Y3K har en gennaker på 700 kvadratmeter.

Radich og Y3K blev toer i Vulcano Race

26 knob max fart, 35 knob max vind. 26 timer 18 minutter sejltid om 281 sømil var vores data på Y3K i distancesejlads i Rolex Vulcano Race. Rapport fra en ærlig profsejler.

Af Troels Lykke |

Vores distance-sejlads rakte til en 3. plads i sejladsen, slået med 2 min.på korrigeret tid af feltets største båd Nilaya, med danske Jens Dolmer om bord. Og en samlet 2. plads for Y3K i stævnet. Det skriver taktiker Jesper Radich på sin hjemmeside.
 
Sejladsen begyndte med en meget kaotisk start, hvor kæmpe bølger fra hård vind i området omkring klippeøen Capri gjorde det svært for arrangørerne, at placere en god startlinie. 

Samtidig var linien lagt så tæt på øens sydlige klippe vægge, at den lå i deres vindskygge, hvilket betød 2-6 kn vind og 100 graders vindskift, da starten, efter 4 timers udsættelse endelig gik. En udfordrende cocktail!
  
Sejladsen forløb uden stort drama – ud over ganske kraftig vind den første aften, hvor vi satte ny fartrekord med båden – vel at mærke på rimeligt fladt vand. 

Overvejede code zero på 700 kvm

Jeg oplevede selv at stå ved roret lige omkring midnat, det blæste ca 12-14 kn og vi overvejede at sætte vores Code Zero på ca 700 m2. 

Det var en temmelig overskyet og mørk nat, og ingen reference punkter at styre efter – og så ud af nattemørket kom der et vindstødpå 28 kn, der yderligere tiltog til 33 kn som holdt i de næste 3-4 timer. 

Brølede om hjælp

Alle tanker om at sætte Zero’en var som blæst væk og jeg brølede om hjælp til at holde båden på benene på vores halvvinds kurs: slæk kick, lille slæk fok, ekstra mand på læ rat. 

At spinde ud (luffe ukontrolleret op i vinden) med en båd og ikke mindst sejl i den størrelse, i den vindstyrke, kan være fatalt for udstyret, sejlene og sømændene ombord. Jeg kan godt love for, at der er knald på, når en 290 m2 genua blafrer for fuld tryk!
 
Vi nåede halvvejs punktet Isola Vulcano på ca 10 timer, men derfra begyndte vinden af droppe og brugte ca 16 timer til at komme hjem derfra. 18 min fra Line Honours.

Klart godkendt med 2. plads
 
Samlet i Vulcano Race week gav resultaterne 3, 4, 3 på handikap os en samlet 2 plads – klart godkendt. Nilaya endte på 4 plads overalt.
 
Båden Jethou, med Brad Butterworth som taktiker, vandt overalt med resultaterne 1, 2, 1. 

Og hvilken glæde for øjenene den båd er – en rigtig race maskine på kun 64 fod, men rigeligt med power i riggen. Fedt!, skriver Jesper Radich fra Helsingør.

content-loader
content-loader
content-loader